Herfstrecepten

3x leuke en lekkere herfstrecepten

Bij herfst horen cozy dekentjes en gezellige films, maar ook lekkere recepten die je op een regenachtige dag kunt maken en eten! Wij vonden drie échte herfstrecepten voor je.

1. CINNAMON ROLLS

Benodigdheden:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram boter
  • 200 gram bruine suiker
  • kaneel
  • roomkaas
  • 1 el poedersuiker
  • vanillesuiker

Stap 1: laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en kneed er daarna één grote bol deeg van. Rol het deeg uit tot een groot plak van ongeveer een halve centimeter dik.

Stap 2: meng de suiker en kaneel in een kom. 

Stap 3: besmeer het deeg met een laagje gesmolten boter en strooi er dan het mengsel van kaneel en suiker op.

Stap 4: rol het deeg op en snijd het in kleine stukjes.

Stap 5: zet de kleine rolletjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak ze goudbruin.

Stap 6: maak een topping door roomkaas, poedersuiker, boter en vanille in één grote kom te mixen. Doe dit met een elektrische mixer en mix het tot een glad mengsel. Verspreid dan het glazuur over de cinnamon rolls. Eet smakkelijk!

2. PUMPKIN SPICE LATTE

Benodigdheden:

  • 200 ml melk
  • 1 espresso
  • 1 el pompoenpuree
  • 0,5 tl pumpkin spice mix
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl suiker (of meer als je van zoet houdt)

Stap 1: laat een pompoen (of stukjes pompoen) ongeveer 30 minuten in de oven roosteren op 200 graden. Prak dan het vruchtvlees en bewaar het in de koelkast.

Stap 2: Verwarm de melk en meng de pompoenpuree, suiker en de pumpkin spice mix (gewoon verkrijgbaar in de supermarkt) in een pan. Laat het koken en roer het door elkaar.

Stap 3: Haal de pan van het vuur en doe de espresso en de vanille extract er bij.

Stap 4: Vul je mok en doe er wat slagroom op (als je dat wil) en geniet van je favo herfstdrankje.

3. SPECULAAS CRUMBLE

Benodigdheden:

  • 2 appels
  • 1 peer
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram amandelspijs
  • 75 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 80 gram donkerbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 1 el speculaaskruiden

Stap 1: schil de appels en peer en snijd deze in blokjes. Maak kleine stukjes van de amandelspijs en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het appel-peer mengsel.

Stap 2: meng het goed door elkaar en vul daarna het mengsel in een ovenschaal.

Stap 3: In een andere kom maak je het deeg voor de kruimellaag. Doe boter, bloem, suiker, zout en speculaaskruiden in de kom en kneed dit tot een kruimelig deeg. Je kunt zowel je hand als een mixer gebruiken

Stap 4: strooi de kruimels over de vulling en verdeel het goed.

Stap 5: bak de speculaas crumble op 200 graden, 30 minuten lang.

Welk recept ga jij uitproberen?

Lees ook:

Bron: CosmoGIRL!, Laura’s Bakery | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen