alles-uit-staycation-halen

4 manieren om nu nog even alles uit je staycation te halen

Nog maar iets meer dan een week en dan is de zomervakantie alweer voorbij… Blijf jij de komende weken nog thuis en wil jij nu het kan nog alles uit je staycation halen wat erin zit? Met deze tips moet dat ongetwijfeld lukken!

1. Plan leuke uitjes in met vrienden/vriendinnen

Nu jullie nog vrij zijn is dit jullie kans! Plan wat leuke uitjes in die je nog kan doen: een terrasje pakken, naar het strand gaan, een dagje naar een pretpark, bootje varen, noem het maar op! Zeker als je straks weer volop met school en/of werk bezig bent, is de kans groot dat je er minder snel aan toe komt om iets leuks te gaan doen samen. Maak daar dus nu nog gebruik van!

2. Neem echt tijd om uit te rusten

Naast leuke dingen doen is het natuurlijk ook heel belangrijk om goed uit te rusten. Daar heb je immers vakantie voor! Voorkom dus dat je ieder vrij momentje wat je hebt volplant, maar neem ook echt de tijd voor jezelf en zorg dat je kan ontspannen. Ga bijvoorbeeld zelf een stukje fietsen, een goed boek lezen, rondhangen met muziek aan, je creativiteit de loop laten gaan – het is maar net wat jou helpt te ontspannen! Zorg in ieder geval dat je genoeg me-time inplant, dan kan jij er na de vakantie weer tegenaan.

3. Doe dingen waar je anders geen tijd voor hebt

Zijn er dingen die je normaal gesproken ook graag wat vaker zou doen, maar waar je in de drukte vaak niet aan toekomt? Dit is hét moment! Neem een lekker lang bed, knap je slaapkamer op, ruim je kledingkast op, volg die ene workshop – je hebt er nu nog tijd voor! Vergeet niet nog wat vrije tijd voor jezelf over te houden, maar zorg dat je dit soort activiteiten hebt gedaan voor je straks weer in de chaos van je dagelijkse leven terechtkomt, want dan kom je er waarschijnlijk weer niet meer aan toe!

4. Bereid jezelf alvast voor

Het klinkt misschien niet logisch, maar door jezelf goed voor te bereiden op wat je na de zomervakantie gaat doen, kan je beter ontspannen in je staycation zelf. Zorg er daarom voor dat je niet alle voorbereidingen tot het laatste moment uitstelt, anders ben je binnen no time weer net zo gestrest als voor je staycation. Regel op tijd wat je allemaal nodig hebt om aan je nieuwe schooljaar of eerste werkweek te beginnen en ga er met een zen gevoel in!

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen