vliegtickets

4 tips voor goedkope vliegtickets tijdens de vacay

Ga jij deze zomer ook met je besties op vakantie, maar zijn de vliegtickets erg duur? No worries, wij hebben vier tips voor goedkope vliegtickets voor jou op een rijtje gezet!

Een maand

Als je een vlucht gaat boeken naar een tropisch resort in Europa, bespaar je het meeste geld als je dit één maand van tevoren doet. En kost het juist het meest als je een dag van tevoren boekt. That makes sense! Voor een bestemming buiten Europa werkt het een beetje anders, want voor een vacay naar bijvoorbeeld Mexico of Canada kun je het beste vijf maanden van tevoren boeken. Heb jij al een vakantie geboekt?

Dag van de week

Op de vertrekdag kun je ook aardig wat geld besparen, waar je op vakantie dan weer leuke dingen van zou kunnen doen. Zo zijn de vluchten vanuit Nederland naar een ander land in Europa op vrijdag vaak het goedkoopst en is zondag de duurste dag om te gaan vliegen. Voor een tripje buiten Europa kun je wel het beste op zondag vliegen. Op welke dag van de week vlieg jij meestal?

Het tijdstip

Het tijdstip waarop jij vliegt is ook belangrijk voor een cheap vliegticket. Zo kun je het beste tussen 12.00 uur en 14.00 uur vliegen als je naar een Europese bestemming zoals Albufeira, Lloret de mar of Kos vliegt.  Buiten Europa kun je dan weer het beste ’s ochtends vertrekken. Waar gaat jouw reis naartoe?

Vliegmaatschappij

De vliegmaatschappij waarmee je vliegt maakt qua prijs ook erg veel uit. Zo is de ene vliegmaatschappij een stuk goedkoper dan de andere. Onze gouden tip is: vergelijk alle vliegmaatschappijen met elkaar op de dag dat jij wil gaan vliegen. Zo vind je gemakkelijk de goedkoopste optie! Ga jij voor KLM, Transavia of Corendon?

Lees ook: 5x de lekkerste recepten met avocado
Maak ook:
Quiz: Hoeveel weet jij over de LGBTQ+ gemeenschap?

Beeld: Johannes Mann, Getty Images / Bron: FEM FEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen