Er zijn de laatste jaren zo veel leuke romcoms uitgekomen. Denk aan The Kissing Booth, To All The Boys I’ve Love Before, The Longest Ride etc. Die kennen we nu allemaal wel, maar kennen jullie deze klassiekers ook? Dit zijn de echte oldies, but goldies.

1. Nothing Hill (1999)

Nothing Hill gaat over twee mensen die onverwachts verliefd op elkaar worden. Anna Scott is een van de beroemdste filmsterren ter wereld. De paparazzi volgt haar te voet en haar gezicht is overal te zien. William Thacker is de eigenaar van een slechtlopend reisboekenwinkeltje in Notting Hill. Sinds de scheiding van zijn vrouw staat zijn liefdesleven op een laag pitje.

2. Titanic (1997)

Wie kent Titanic niet? Nou, heel veel mensen kennen hem wel, maar hebben hem nog nooit gezien. We kunnen je vertellen, het is het echt waard. Titanic gaat over een cruiseschip waar zowel de rijke Rose als arme Jack op verblijven. De twee vinden elkaar op het schip, maar hun liefde is verboden. Rose is verloofd met Hockley terwijl ze pas 17 jaar oud is. Volgens haar moeder en Hockley telt haar mening niet. Jack laat haar zien wat vrijheid is en de twee zijn hevig verliefd, tot er iets ernstigs met het schip gebeurt wat ze uiteendrijft.

3. Clueless (1995)

In Clueless heeft de verwende Cher alles wat haar hartje begeert. Ze is het populairste en meest modebewuste meisje op school. Ze komt uit een rijke familie, heeft veel vrienden en haalt voor bijna elk vak een tien. Toch verwijten haar klasgenoten haar dat ze alleen aan zichzelf denkt. Ze wil bewijzen dat dat niet zo is en grijpt haar kans als er een nieuw meisje bij hun op school komt: Tai. Cher wil haar helpen populair te worden. Tijdens haar kleine project komt er onverwachts een nieuwe liefde om de hoek kijken.

4. Pretty Woman (1990)

Pretty Woman gaat over de rijke zakenman Edward die prostituee Vivian ontmoet. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. Hij vindt het zonde dat zij zichzelf verkoopt op straat en bespaart haar dat zo lang mogelijk. Ze leren veel van elkaar: Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen lijkt onmogelijk.

Beeld: Instagram, YouTube