duurzaam shoppen Rear View Of Young Asian Woman Relaxing In A Park. She Is Carrying A Brown Reusable Bag Against Green Nature Plants. Responsible Shopping, Zero Waste And Sustainable Lifestyle Concept

4x tips om duurzamer te shoppen

Vind je het belangrijk om milieuvriendelijk te zijn en hou je ook nog van shoppen? Dan hebben wij een paar tips, zodat jij duurzamer kunt shoppen!

#1. Herbruikbare tasjes

Als je richting de stad gaat, neem dan altijd een herbruikbaar tasje mee. Deze tasjes zijn altijd handig en maken je verspilling van plastic een stuk minder! Heb jij nog geen herbruikbare tas?

Tote Bag Duurzaam Shoppen Stradivarius

Doe ook: Quiz: Hoeveel weet jij over de LGBTQ+ gemeenschap?

#2. Tweedehands winkels

Winkels zoals ASOS, NA-KD en H&M verkopen superleuke kleding, maar maken ook deel uit van fast fashion. Deze bedrijven gebruiken vaak technieken die slecht zijn voor het milieu. Ze maken bijvoorbeeld veel kleren in grote hoeveelheden. Door te shoppen bij tweedehands winkels, wordt er minder vervuild en je vindt vaak superunieke en leuke items!

#3. Vermijd plastic

Probeer zo min mogelijk producten te kopen met plastic, denk bijvoorbeeld aan shampoo en conditioner. Het is ook nog eens beter voor je haar! Probeer ook op verpakkingen te letten; zit er onnodig plastic om het product heen? Probeer het dan ergens anders te vinden.

Lees ook: Shopping: Awesome tasjes voor een dagje shoppen

#4. Koop lokaal

Door bij lokale bedrijven te shoppen, hoeft het product minder ver te reizen. Dit zorgt ervoor dat er minder carbon dioxide vrijkomt. Als je bijvoorbeeld een pakketje online bestelt, moet dit pakket eerst naar het bedrijf reizen en dan nog naar jou. Als het dan niet past, moet je het weer terugsturen. Dit zorgt voor veel milieuvervuiling.

Beeld: Stradivarius,
d3sign
, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen