Image 17

5 tips voor als er een liedje in je hoofd zit

Vind jij het ook altijd zo vervelend als je de hele tijd hetzelfde liedje in je hoofd hebt zitten? Wij hebben de oplossing voor je! Met één van deze 5 tips lukt het jou vast om hem uit je hoofd te krijgen… Welke werkt voor jou het beste?

1. Luister het liedje helemaal af

Vaak als een liedje in je hoofd blijft hangen is dat omdat je constant hetzelfde stukje uit het nummer herhaalt in je hoofd. Daarom kan het soms helpen om het hele liedje helemaal af te luisteren, want dan kan je het op die manier uit je systeem krijgen. Probeer maar eens!

2. Luister een heleboel andere liedjes

Werkt het hele liedje luisteren niet? Misschien helpt het dan om een heleboel verschillende liedjes te luisteren. Denk maar eens na: als jij aan een liedje probeert te denken terwijl er een ander liedje afspeelt, is dat vaak bijna niet te doen, omdat je door de andere melodie wordt afgeleid. Wellicht helpt dat nu ook wel!

3. Ga iets lezen

Niet alleen kunnen we worden afgeleid door andere melodieën, ook door tekst kan je worden afgeleid. Probeer daarom eens iets te lezen waarbij je hardop (of in gedachten) meeleest met je ogen. Wedden dat het liedje binnen no time uit je hoofd is verdwenen?

4. Luister het liedje nét iets te vaak

Dit is een van de laatste hulpmiddelen als de bovenstaande tips niet helpen: door het liedje zo bizar vaak te luisteren dat je het van voor tot achter kent, krijg je hem waarschijnlijk ook uit je hoofd. Dat heeft weer te maken met het kennen van de hele songtekst in plaats van alleen één catchy stukje. Wie niet waagt, wie niet wint!

5. Go with the flow

Wil het echt niet lukken? Dan adviseren we: go with the flow! Accepteer dat het liedje in je hoofd blijft hangen en probeer het los te laten, in plaats van je eraan te irriteren. Je zal merken dat wanneer jij je niet zo focust op het liedje in je hoofd, het vanzelf minder aandacht krijgt en weg zal zakken. Probeer maar!

 

Lees ook:

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen