boeken-misdaadseries

5x boeken voor als je van misdaadseries houdt

Ben jij een enorme fan van misdaadseries als Luther, Sherlock Holmes, Lupin en The Bridge? Dan moet je deze boeken absoluut op je leeslijst zetten! Ze zijn namelijk minstens zo spannend als jouw favo series…

#1 Toen het donker werd – Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt ken je misschien wel. Naast veel (historische) romans voor volwassenen, heeft ze ook bekende historische jeugdromans geschreven, zoals De amulet en De guillotine. Alhoewel historische romans haar specialiteit lijken te zijn, schrijft ze ook geregeld misdaadboeken, zoals De blauwe fiets en Toen het donker werd. Deze boeken zijn oprecht heel spannend en kunnen je helemaal meezuigen in het verhaal. Welke ga jij als eerste lezen?

#2 The Adventures of Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle

Dit is een klassieker uit de jaren 1800, maar wel eentje die je absoluut niet mag missen als je van misdaadverhalen houdt. Wie kent detective Sherlock Holmes nu niet? Hij is immers het meesterbrein die als privédetective helpt om misdaden op te lossen. Dit boek, geschreven door Sir Arthur Conan Doyle, bestaat uit allerlei losse cases waar Sherlock zijn magie op uitoefent en ieder van hen heeft een bijzondere wending. Echt de moeite waard, dus!

#3 Vlucht – Mel Wallis de Vries

Ook Mel Wallis de Vries is geen onbekende in de wereld van jeugdromans. Al sinds 2005 brengt ze regelmatig spannende boeken voor tieners uit, waaronder haar nieuwste boek, Vlucht. Dit boek geeft je een beetje de vibes van Pretty Little Liars; het gaat over drie meiden die wakker worden in een verlaten gebouw en slechts twee van hen mogen het levend verlaten… Superspannend en een echte aanrader!

#4 Het Hawthorne mysterie: De erfenis – Jennifer Lynn Barnes

Wat doe je als een onbekende je een enorm geldbedrag heeft nagelaten met als enige voorwaarde dat je een jaar lang in een huis moet gaan wonen met zijn familieleden die niets hebben geërfd…? En waarom eigenlijk? Daar gaat het eerste deel van Het Hawthorne mysterie genaamd De erfenis over. Wie houdt er nu niet van een spannend mysterie mét vervolgdelen? Precies!

#5 Jacht – Cis Meijer

Ook Jacht van Cis Meijer is een boek wat je zeker een keer moet lezen als je van misdaadseries houdt. In Jacht onderzoekt Sam een brand die bij haar op school is uitgebroken, maar voelt ze zich niet bepaald veilig tijdens een dropping in het bos die iets later plaatsvindt. Het lijkt wel alsof iemand het op haar gemunt heeft… Wij krijgen er gelijk kippenvel van, jij?

Lees ook:
Dit gebeurt er na de time jump in Riverdale
Quiz: In welke scene van After zou jij kunnen spelen?
Prinsessendromen komen tot leven in verfilming van De Selectie

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen