manieren-bezig-houden-creatievelingen

5x manieren om jezelf bezig te houden als creatieveling

Heb jij het idee dat jouw creatieve geest niet tot uiting komt door het binnen zitten? Dan hebben wij een toffe oplossing voor je! Dit zijn 5 manieren waarmee jij jezelf als creatieveling bezig kan houden en je innerlijke crea bea naar boven kan laten komen. Ready, set, create!

1. Naaien/breien/borduren

Ben jij een echte fashion lover? Dan is met naald (en draad) aan de slag gaan echt iets voor jou! Maak bijvoorbeeld je eigen kledingstukken met de hand of op een naaimachine, brei een warme deken of borduur een mooi patroon op je spijkerjasje of jeans. Niet alleen een leuke bezigheid, maar ook nog eens een toffe manier om customized items te dragen!

2. Bullet Journallen

Heb je weleens van deze trend gehoord? Officieel is het Bullet Journal systeem ontworpen om je taken overzichtelijk bij te houden, maar intussen is het uitgegroeid tot een van de meest creatieve manieren van journallen. Neem een notitieboekje (liefst met stippen ipv lijnen), pak je craft gear erbij en wees creatief! Plak er plaatjes, foto’s, washi tapes en andere items in, teken erop los en creeer je eigen journal/planner.

3. Schilderen

Ben jij er klaar voor om met verf aan de slag te gaan? Dat kan je natuurlijk doen door schilderijen te maken, bijvoorbeeld met gouache of waterverf – die je ook in je Bullet Journal kan gebruiken – maar je kan er ook voor kiezen om met een groter canvas te werken. Precies: het schilderen van je muur! Kan jouw (slaap)kamer wel een make-over gebruiken? Now’s the time!

4. Sieraden maken

Ben jij meer van het detailwerk? Probeer dan eens wat sieraden te maken! Je kan zelf kiezen wat voor materialen je wil gebruiken en je hebt echt niet veel nodig om iets leuks te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan geknoopte armbandjes, gevlochten enkelbandjes of misschien zelfs wel zelfgemaakte bedeltjes voor aan een kettinkje of ring. Online is er een overvloed aan materialen te vinden, dus take your pick!

5. Schrijven

Vind je het heerlijk om alles van je af te schrijven? Broed je al een tijd op een idee voor een kort verhaal, een gedicht of misschien zelfs wel een boek? Now’s the time! Je kan natuurlijk op je computer gaan typen, maar hoe tof is het om een handgeschreven verhaal te maken. Of misschien kan je zelfs de oude typemachine van je oma uit de kast te toveren en daar je meesterwerk op uit te tikken?

Lees ook:

 

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen