nostalgische-sinterklaasliedjes

5x nostalgische Sinterklaasliedjes die je echt even moet luisteren

Het is bijna Pakjesavond en daarom leek het ons leuk om een lijstje te maken van een aantal nostalgische Sinterklaasliedjes die het echt de moeite waard zijn om ze gewoon weer eens te luisteren. Misschien ken je ze nog wel, misschien ook niet, maar leuk zijn ze in ieder geval!

#1 Hiep Hoera – Jochem van Gelder

Tja, dé Jochem van Gelder kon natuurlijk niet uit dit lijstje ontbreken… Jochem besteedde altijd veel aandacht aan Sinterklaas in zijn show ‘Praatjesmaker’ en maakte zelfs een Sinterklaasalbum ‘Wild Geraas’, waar ook dit vrolijke liedje op stond. Het is iets anders dan de gebruikelijke Sinterklaasliedjes, maar daarom juist ook zo leuk!

#2 Intro Dag Sinterklaasje

Iedereen die vroeger naar het Vlaamse Ketnet heeft gekeken kent ‘Dag Sinterklaasje’ nog wel; een televisieshow waarin Bart Peeters op bezoek gaat bij Sinterklaas en zijn Piet. Wij kunnen de intro van dit programma niet horen zonder er een warm gevoel bij te krijgen, want wat was dit een superleuk programma om te zien in de toeloop naar 5 december… Herken je hem nog?

#3 Een, twee, drie is uno, dos tres – Bassie & Adriaan

Ook dit iconische duo hoort natuurlijk in dit lijstje thuis! Bassie en Adriaan maakten ook een Sinterklaasalbum samen, waarvan dit liedje toch wel een van de meest bekende is geworden! Niet alleen is hij niet zo heel ingewikkeld, ook blijft hij behoorlijk in je hoofd hangen en kan je hem lekker meezingen – wij houden ervan!

#4 Hij is voor groot en klein – Ernst & Bobbie

Over iconische duo’s gesproken… Ernst & Bobbie deden jaarlijks een live Sinterklaasshow waarbij ze ook allerlei bekende liedjes zongen, waaronder ‘Hij is voor groot en klein’. Natuurlijk wel met hun eigen draai eraan, maar dat moet je maar zien als je de video bekijkt… Hoe schattig?!

#5 Studio 100 Sinterklaasliedjes

Oké, dit is niet één liedje op zich, maar een reeks van Sinterklaasliedjes gezongen door Studio 100 personages… Denk aan Kabouter Plop, K3, Piet Piraat, Samson & Gert, noem het maar op! Daar kan je toch alleen maar nostalgische gevoelens van krijgen? Wij in ieder geval wel!

Lees ook:

Quiz: Hoe creatief ben jij voor Sinterklaas?
Dingen die je herkent als het bijna december is
Quiz: Geef of krijg jij liever cadeaus?

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen