series-films-kijken-geschiedenis

5x series/films die je echt moet kijken als je van geschiedenis houdt

Ben jij een echte history freak en vind je alles wat met geschiedenis en het verleden te maken heeft super interessant? Dan moet je deze series en films écht een keer kijken. Ze nemen je namelijk allemaal mee terug naar een andere tijd… Welke ga je als eerste kijken?

#1 Robin Hood

Misschien ken je de Disney-film Robin Hood wel, het verhaal over de dief die steelt van de rijken en geeft aan de armen. Maar wist je dat er ook een aantal real life remakes van deze superleuke film zijn gemaakt? In 2010 werd er een versie met Russell Crowe uitgebracht die nog steeds heel populair is, maar in 2018 kwam er een nieuwe versie uit met Taron Egerton. Je kent hem misschien wel van Kingsman: The Secret Service, waarin hij Eggsy speelt. Allebei aanraders!

#2 Marco Polo

Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van het oude Mongolië? Dan is Marco Polo dé serie die je moet kijken! Je volgt daarin Marco, de zoon van een Italiaanse handelaar, die in het huishouden van de Khan van Mongolië wordt opgenomen en daar de cultuur moet leren kennen. Een verhaal over macht, liefde en pioniers – heel tof!

#3 Age of Adaline

Er zijn verschillende redenen om Age of Adaline te kijken: acteurs Michiel Huisman en Blake Lively spelen de hoofdrol, Adaline is al meer dan 100 jaar oud, maar wordt fysiek niet ouder dan 29 jaar én je krijgt constant inkijkjes in het lange leven van Adaline door de tijdperken heen. Oh, en hadden we het al over hoe deze film enorm romantisch is en vol liefde zit? Wij houden ervan!

#4 Outlander

Ook in Outlander wordt er gespeeld met tijd. Deze serie gaat over de Engelse Claire die per ongeluk 200 jaar terug in de tijd reist en in het ruige Schotland moet zien te overleven met de kennis van gebeurtenissen die nog moeten plaatsvinden. De serie is fantastisch om meerdere redenen: een ijzersterk verhaal, een knap stel hoofdacteurs (hallo, Sam Heughan) en prachtige landschappen. Wat kan je nog meer willen? Oh ja, seizoen 5 is net op Netflix verschenen… Ga jij kijken?

#5 Timeless

Timeless gaat ook over tijdreizen, maar dan weer heel anders. Historicus Lucy Preston wordt door de FBI ingeschakeld om te helpen een misdaad op te lossen. Daarvoor wordt ze geforceerd om met haar partners Wyatt en Rufus terug te reizen naar verschillende belangrijke gebeurtenissen in het verleden om the bad guys te stoppen. Of zit het toch anders? Een echte aanrader voor als je wil proeven van verschillende tijdperken én van spanning houdt!

Lees ook:
Are You The One? staat op Netflix
Quiz: Herken jij deze Harry Potter movie quotes?
5x boeken voor als je misdaadseries houdt

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen