movie-night-tips-geslaagd

5x tips voor een geslaagde movie night

Organiseer jij binnenkort een movie night voor je beste vrienden en vriendinnen? Dan moet je deze tips zeker lezen: als je deze volgt wordt je filmavondje zonder twijfel geslaagd! Die movie night pro award is voor jou!

1. Kies een thema – of juist niet

Er gaat niks boven een avondje chick flicks of horrorfilms kijken, right? Voor een geslaagde movie night kies je dan ook een thema uit waarbinnen de films kunnen vallen. Denk bijvoorbeeld aan romcom, actie, horror, sci fi of misschien wel films van jullie favoriete acteur/actrice. Juist geen zin in één thema? Kies dan een aantal films uit compleet verschillende genres voor de afwisseling, ook leuk!

2. Zorg voor comfortabele seats

Er gaat niks boven een comfortabele plek om te zitten (of liggen) als je een filmavondje plant. Onze tip? Schuif de bank in de woonkamer aan de kant (of ga ervoor zitten als je hem niet kunt verplaatsen) en leg een groot matras of een heleboel kussens op de grond. Pak er ook wat fijne dekens bij en wat kussentjes om tegenaan te zitten. Voilà: je hebt je eigen cosy en comfortabele seat gecreëerd!

3. Gebruik een groot scherm

Je kan natuurlijk ook op een kleiner beeldscherm film kijken, maar we weten allemaal dat het veel fijner is om een groot scherm te gebruiken. Kies daarom de woonkamer uit met de grootste televisie óf investeer in een draagbare beamer waarmee je je films op de muur kan projecteren. Alle lichten uit en je hebt je eigen bioscoop gecreëerd – hoe vet?!

4. Zorg voor goede speakers

Niet alleen het beeldscherm is belangrijk tijdens jullie movie night, ook het geluid mag natuurlijk niet ontbreken. Een televisie heeft natuurlijk ingebouwde speakers – en ook die zijn soms heel goed – maar jouw horrror- en actiefilms krijgen nét dat beetje extra als jij een extra speakerset op je beeldscherm aansluit. Trust us, dit maakt je films zoveel spannender!

5. Sla de lekkerste snacks in

Een (geslaagde) movie night is niet compleet zonder de movie snacks! Onze tip: sla zoveel mogelijk verschillende soorten snacks in. De een houdt misschien meer van zout en hartig, zoals popcorn, chips, toastjes, knakworstjes en brood met smeersels, terwijl de ander juist voor zoete snacks, zoals chocolade, snoep, koekjes en ijs, gaat. Zet een tafel klaar naast jullie comfy set-up met schalen met van alles, dan is er altijd iets voor iedereen!

Lees ook:

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen