engelse young adult boeken

5x toffe Engelse Young Adult boeken voor jou

Hou jij er ook zo van om helemaal op te gaan in een boek? Deze week is de week van het Engelse boek en daarom selecteerden wij vijf van onze all time favorites. Welke is jouw favoriet?

#1. Midnight Sun

Fans hebben er twaalf jaar op moeten wachten, maar er is sinds dit jaar eindelijk een vervolg op de beroemde Twilight-boeken! In Midnight Sun kunnen we het liefdesverhaal van Bella en Edward lezen vanuit zijn kant. Die is een beetje duister, maar daardoor juist ook erg leuk.  

Midnight Sun – €19,95
Shop nu

#2. Looking for Alaska

Miles gaat naar een kostschool in Alabama, is obsessed met ‘laatste woorden’ van mensen en wordt voor het eerst echt verliefd. Zijn roomie zorgt ervoor dat hij alles leert over roken, drinken en drugs en Miles maakt zelfs zijn eerste échte vrienden. Hij is hoteldebotel op medeleerling Alaska, maar dat loopt niet zoals verwacht…

Engelse Boeken Looking For Alaska
Looking for Alaska – €12,95
Shop nu

#3. The Hate U Give

De wereld van Starr bestaat uit twee delen: de arme, zwarte buurt waar ze is opgegroeid en de rijke, witte school waar ze naar toe gaat. Deze ingewikkelde balans wordt enorm verstoord wanneer haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten voor haar ogen door een politieagent terwijl hij onschuldig is. Starr overstroomt van emoties en probeert zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid… Dit bekende Engelse boek is ook verfilmd.

The Hate U Give – €12,99
Shop nu

#4. Eleanor & Park

Eleanor is the new girl in town met knalrode haren, een chaotische familie en vreemde kleding. Park is een jongen die niet probeert op te vallen: hij draagt zwarte T-shirts, heeft vaak zijn koptelefoon op en zit met zijn hoofd in een boek verscholen.  Hij denkt dat hij onzichtbaar is. Maar niet voor Eleanor. De twee komen in contact en door hun late night conversations vallen de twee steeds meer voor elkaar.  

Engelse Boeken Eleanor Park
Eleanor & Park – €10,99
Shop nu

#5. Holding up the universe

Iedereen denkt Libby Strout te kennen. Ze staat immers bekend als Amerika’s dikste tiener. Maar niemand heeft de tijd genomen om eens te ontdekken wie ze écht is. Jack Masselin is ook zo iemand waarvan iedereen denkt dat ze hem kennen, maar hij draagt een groot geheim met zich mee. Hij kan geen gezichten herkennen en zelfs zijn eigen broers zijn vreemden voor hem. Zij les aan zichzelf: play it cool, be charming, be hilarious and don’t get to close to anyone. Maar dan ontmoet hij Libby…

Holding Up The Universe – €11,95
Shop nu

Heb jij een van deze Engelse boeken al weleens gelezen?

Lees ook:

Beeld: Getty Images / Marc Romanelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen