Chocolade

5x waarom chocolade goed voor je is

Bij het zien van een reep Tony Chocolonely of bak Ben&Jerry’s loopt bij ons het water al in de mond. Voel jij je altijd schuldig na het eten van (heel veel) chocolade? Dat hoeft niet meer! Het eten van chocolade heeft namelijk een aantal positieve effecten op je lichaam!

1. HET IS GOED VOOR JE HERSENEN

Chocolade zorgt ervoor dat onze hersenen beter functioneren. In cacao zitten namelijk flavonoïden wat ervoor zorgt dat de doorbloeding in onze hersenen op z’n best is en dit helpt onze hersenen zo goed mogelijk te laten werken en actiever te zijn!

2. HET BESCHERMT JE HART

Uit een studie in 2011 bleek dat het eten van chocolade tot ongeveer 37% zorgt voor minder kans op hart- en vaatziekten.

3. Forever young

Pure chocolade – the ones dat minimaal 70% cacao bevat en weinig toegevoegde suikers hebben – werkt als een wondermiddel tegen ouderdom. Cacao helpt voor je mentale gezondheid, het behouden van je geheugen én houdt je hersenen actief! Forever youuung, I wanna beee forever youuung!

4. Happy vibes

Pure chocolade bevat dus heel wat stoffen die goed zijn voor je body en mind. Van pure chocolade kun je je zelfs vrolijker gaan voelen. Dit komt door het stofje fenylethylamine en is ongeveer te vergelijken met hetzelfde gevoel dat je krijgt als wanneer je verliefd bent. Het stofje endorfine zorgt voor het verminderen van stress en pijn. Het stofje anandamide staat ook wel bekend als hét geluksstofje en zit ook in pure chocolade.

5. NO STRESS

Not convinced yet? Bij een onderzoek in 2009 kregen mensen die last hadden van stress elke dag 40 gram pure chocolade. Na twee weken was hun stresslevels heel erg gedaald!

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen