Pride Month boeken

6 boeken die je kunt lezen voor Pride Month

Het is juni en dat betekent dat Pride Month begonnen is! En hoe kan je de maand beter beginnen dan met deze superleuke LGBTQ+ boeken? Happy reading!

#1. Felix Ever After – Kacen Callender

Felix is een transgendertiener die worstelt met identiteit en zelfontdekking wanneer hij voor het eerst verliefd wordt. Felix Love is nooit verliefd geweest en ja, hij is bewust van de ironie. Hij wil heel graag weten hoe het is en waarom het voor iedereen zo gemakkelijk lijkt om iemand te vinden, behalve voor hem. Hoewel Felix trots is op zijn identiteit, is hij stiekem ook bang dat hij een minderheid te veel is, zwart, queer en transgender, om ooit zijn eigen happily ever after te hebben. Wanneer een anonieme student hem transfobische berichten begint te sturen – nadat hij Felix’ dode naam publiekelijk heeft gepost met foto’s van voor zijn transitie – bedenkt Felix een wraakplan. Waar hij niet op rekende, is dat door zijn catfishscenario in een quasi-liefdesdriehoek belandt. Terwijl hij door zijn gecompliceerde gevoelens navigeert, begint Felix aan een reis van vragen en zelfontdekking die hem helpt zijn belangrijkste relatie opnieuw te definiëren: hoe hij over zichzelf denkt.

Shop hier het boek:

#2. The Song of Achilles – Madeline Miller

Achilles, ‘de beste onder de Grieken’, zoon van de wrede zeegodin Thetis en de legendarische koning Peleus, is sterk, snel en onweerstaanbaar knap. Patroclus is een zachtaardige prins, verbannen uit zijn vaderland na een gewelddadig incident. Achilles neemt Patroclus onder zijn hoede en de twee jongens ontwikkelen een meer dan hechte vriendschap. Als duidelijk wordt dat de schone Helena van Sparta is ontvoerd, worden alle mannen opgeroepen om Troje te belegeren. Verleid door de belofte van eeuwige roem sluit Achilles zich aan bij het leger, en Patroclus, verscheurd door de liefde voor en angst om zijn vriend, volgt hem. Zij weten niet dat een wreed lot hen tot het uiterste zal testen en een afschuwelijk offer zal vragen.

Lees ook: 7 boeken die omgetoverd worden tot film of serie

#3. Cinderella Is Dead – Kalynn Bayron

Het is 200 jaar geleden dat Cinderella haar prins heeft gevonden, maar het sprookje is voorbij. Sophia kent het verhaal uit haar hoofd, want elk meisje moet het sinds ze klein is dagelijks vertellen. Totdat ze naar het bal wordt gestuurd voor de choosing. Zoals ieder meisje weet, heeft ze maar één kans. De levens van de girls die niet gekozen worden door een man zullen verloren zijn, maar Sophia wil niet gekozen worden. Ze is namelijk verliefd op haar beste vriendin Erin en vindt het idee van ingeruild worden maar niks. De nacht van het bal gaat het helemaal mis en Sophia moet zichzelf verstoppen in het graf van Cinderella… Hier ontmoet ze iemand die haar laat zien dat ze de kracht heeft om haar wereld te veranderen.

Shop hier het boek:

#4. Cemetery Boys – Aiden Thomas

Yadriel heeft een geest opgeroepen en nu raakt hij hem niet kwijt. Wanneer zijn traditionele Latinx-familie problemen heeft met het accepteren van zijn ware geslacht, wordt Yadriel vastbesloten om te bewijzen dat hij een echte brujo is. Met de hulp van zijn neef en beste vriend Maritza voert hij het ritueel zelf uit en gaat vervolgens op zoek naar de geest van zijn vermoorde neef en bevrijdt hem, maar de geest die hij oproept is eigenlijk de bad boy Julian Diaz. Julian is niet van plan om stilletjes de dood in te gaan, hij is vastbesloten om uit te zoeken wat er is gebeurd en wil wat losse eindjes afknopen voor hij vertrekt. Yadriel heeft geen keus en stemt ermee in Julian te helpen, zodat ze allebei kunnen krijgen wat ze willen. Hoe langer Yadriel bij Julian is, hoe minder hij hem wil laten gaan…

Lees ook: 7x YA boeken die je volgens TikTok moet lezen

#5. I’ll Give You The Sun – Jandy Nelson

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert.
Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze 16 is, en Noah als hij 13 is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

Shop hier het Nederlandse boek:

Shop hier het Engelse boek:

#6. Hotdog Girl – Jennifer Dugan

Elouise (Lou) Parker is vastbesloten om de beste en meest epische zomer van haar leven te beleven. Er zijn maar een paar dingen die in haar weg staan:

  • Ze heeft een baan gevonden bij Magic Castle Playland… als een gigantische dansende hotdog.
  • Haar crush, de dromerige duikpiraat Nick, heeft al een vriendin, die letterlijk de prinses van het park is. Maar Lou heeft nog nooit iemand zo leuk gevonden, jongen of iets anders, en nu wil ze een kans op haar eigen happily ever after.
  • Haar beste vriendin, Seeley, de carrouseloperator, is altijd overal voor in geweest, maar ze is beslist niet aan boord als het gaat om Lou’s plan om haar te koppelen aan het perfecte meisje of Lou’s plan om dichtbij Nick te komen.
  • Het blijk ook dat dit hun laatste zomer in Magic Castle Playland zal zijn, ooit, tenzij ze een manier kan vinden om te voorkomen dat het park sluit.

Shop hier het boek:

Doe ook: Quiz: Ben jij een introvert, extravert of toch ambivert?

Beeld: Waldemar Blazej Nowak, EyeEm, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen