Film

6 films met een muzikale twist

Ben jij in de mood voor een musical of in ieder geval een film met een muzikale twist? Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met muzikale films die je écht moet hebben gezien – of gewoon nog maar eens een keertje (of twee) moet kijken, gewoon omdat ze zo leuk zijn…

1. Pitch Perfect (2012)

Als er een film is die in het teken staat van muziek is het Pitch Perfect wel. De film – en de vervolgdelen die zijn uitgebracht – gaat over hoe Beca (Anna Kendrick) zich op college aansluit bij zanggroep The Bella’s, waarmee ze aan zangwedstrijden meedoen. Geloof ons, als je deze films nog niet hebt gezien, ze zijn echt de moeite waard! Wij genieten in ieder geval van de muzikale medleys in de film…

2. LOL (2012)

Deze teen drama met Miley Cyrus staat garant voor een gezellig filmmomentje met een muzikale twist. In de film volg je het leven van Lola (Miley) in haar laatste jaar op de middelbare school. En ja, dat is best een roerig jaar… Dankzij de muzikanten waarmee ze omgaat krijgt de film ook wat muzikale touches en daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen!

3. La La Land (2016)

Heb je deze moderne musical al eens gezien? Alleen de hoofdrolspeler – Emma Stone en Ryan Gosling – zijn al de moeite waard… Trust us! Je volgt hen terwijl ze in LA hun dromen als pianist en actrice waar proberen te maken en dat zorgt natuurlijk voor een hoop mooie en minder mooie momenten… Echt een aanrader!

4. Mamma Mia! (2008)

Ook deze verfilmde musical kon natuurlijk niet uit dit lijstje ontbreken! In deze enorme feel good movie komen alle bekende liedjes van ABBA – Dancing Queen, Take A Chance On Me en natuurlijk tophit Mammia Mia! zelf – aan bod, maar dan in een iets moderner jasje gestoken. And we love it! PS: Ook deel 2 van deze film is absoluut de moeite waard en minstens zo muzikaal!

5. Grease (1978)

Je dacht toch zeker niet dat we deze golden oldie zouden vergeten?! Grease is waarschijnlijk een van de meest bekende filmmusicals én met goede reden… Niet alleen is het verhaal van Sandy (Olivia Newton-John) en Danny (John Travolta) er eentje die je niet wil missen, ook de liedjes zijn heerlijk aanstekelijk. Genieten!

6. Feel the Beat (2020)

Deze gloednieuwe film met Sofia Carson – die je ook wel kent van de PLL-spin off – is er ook eentje die in dit muzikale rijtje thuishoort. Nadat April besluit naar huis te komen na haar Broadway-poging, gaat ze een groep jonge danseressen trainen voor een danswedstrijd. Je hoort het waarschijnlijk al: dit is een film met veel humor, dans en muziek! Wanneer ga jij hem kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen