tips iphone foto's

6 tips voor de mooiste foto’s met een iPhone

Je hebt tegenwoordig écht geen professionele camera nodig om pretty foto’s voor Instagram te maken. Check deze tips en schiet de mooiste foto’s gewoon met je iPhone!

#1 Raster  

De iPhone heeft een superhandig hulpje om de goede compositie voor je foto te vinden. Je zet het raster aan door te klikken op: Instellingen > Camera > Activeer het raster.

Als het goed is, is je scherm nu in negen vlakken verdeeld. Zorg dat het belangrijkste object van je foto niet helemaal in het midden staat, maar net iets naar links of rechts.

#2 Scherptediepte

Pas eens je scherptediepte aan! Swipe bij je iPhone-camera omhoog en klik dan op de schuine ‘f’. Good to know: een kleine scherptediepte werkt goed voor portretten van personen (of dieren) en een grote scherptediepte is juist geschikt voor landschappen.

#3 Portret light

Speel met de instellingen van de portretmodus. Je kunt bijvoorbeeld het licht aanpassen naar natuurlijk, mono en toneellicht.

#4 Nachtmodus

De nachtmodus van de iPhone 11 is echt top. Het duurt een paar seconden voor je telefoon scherp heeft gesteld, maar dan heb je ook wat!

#5 Wide-angle

De iPhone 11 kan wide-angle foto’s maken, maar we ontdekten dat dit ook met je selfiecamera kan. Cool! Activeer de functie door je telefoon te kantelen of door op de twee pijltjes boven je cameraknop te drukken.

#6 Belichting

Je kunt met je vinger op het scherm klikken om focus aan te brengen op je foto. Zie je dat er dan een geel zonnetje verschijnt? Als je deze omhoog veegt, kun je de verlichting van je foto aanpassen en krijg je een helderder beeld. Waarom wisten we dit niet eerder?

Lees ook:

Beeld: Photo by Josh Power on Unsplash / Bron: NSMBL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen