herkennen-fan-lps

6x dingen je je herkent als je fan bent van LP’s

Ben jij een enorme fan van LP’s en heb jij minstens iedere dag wel je platenspeler aan staan, zelfs al begrijpt niet iedereen om jou heen die obsessie? Dan ga jij deze 6 dingen ongetwijfeld herkennen!

1. LP’s doen je denken aan vroeger

Je kan er niets aan doen: zodra je een LP ziet of hoort, krijg je direct een nostalgisch gevoel. Je ziet je ouders en opa’s en oma’s al helemaal zitten voor de platenspeler met hun soul- en funkplaten, genietend van hun muziek met het hele gezin. Dat gevoel is voor jou al reden genoeg om je eigen platenspeler aan te zetten en al je LP’s te draaien!

2. Je struint altijd iedere muziekwinkel af

Waar je ook komt, of het nu in Nederland of in het buitenland is, je móet altijd iedere muziekwinkel in. Je weet immers maar nooit of je een vintage LP tegenkomt voor een leuk prijsje. En dan is het natuurlijk nog toffer als je aan je vriendinnen kan vertellen dat jij deze LP hebt gescoord in dat ene leuke muziekwinkeltje tijdens je stedentripje, right?

3. Jouw LP’s hebben een opvallend plekje in je huis gekregen

Je bent geen fan als je platenspeler en al je LP’s niet prominent in zicht staan. True, het zorgt er ook voor dat je er sneller voor kiest om hem aan te zetten, maar je vindt het natuurlijk ook heel tof om te laten zien hoe groot jouw platencollectie ondertussen al is. En je bent natuurlijk ook megatrots op jouw platenspeler… genieten!

4. Je grijpt iedere gelegenheid aan om LP’s te draaien

Ja, je hebt ze immers niet voor niks! Een gezellig etentje bij jou thuis, een vriendinnenavondje, een lazy zondagmiddag of gewoon terwijl je aan het lezen bent, jij grijpt iedere gelegenheid aan om jouw LP’s te kunnen draaien. Je hebt dan ook een LP voor iedere soort mood of gelegenheid, want je wil natuurlijk wel de juiste muziek draaien op je prachtige platenspeler.

5. Je weet altijd wat je voor je verjaardag moet vragen

Alhoewel je al een heleboel LP’s in jouw collectie hebt, weet je wel altijd wat je kunt vragen als je verjaardag eraan komt. Er zijn immers altijd wel platen die je nog niet aan je verzameling hebt kunnen toevoegen of nieuwe albums die uit zijn gekomen. LP’s staan dus standaard op jouw verjaardagswishlist.

6. Je kan niet wachten tot nieuwe albums in LP uitkomen

Je bent natuurlijk fan van muziek en wanneer jouw favoriete artiesten hun nieuwe albums uitbrengen, kan jij dan ook niet wachten tot hun albums ook in LP verkrijgbaar zijn. Want, eerlijk is eerlijk, er klinkt niets beter dan de nieuwe tunes van jouw favo artiest met de vintage vibe van de platenspeler, right?

 

Lees ook:

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen