WhatsApp

6x handige WhatsApp hacks

Iedereen gebruikt WhatsApp, maar wist jij ook al dat er handige hacks voor de app bestaan? Wij hebben een lijstje gemaakt met 6 dingen die je misschien nog niet wist!

Appje verwijderen

Ken jij dat moment dat je iemand per ongeluk een appje hebt verstuurd?! Oeps! Je kunt het verzonden berichtje verwijderen, zonder dat de ontvanger het leest. Tik op het verzonden berichtje, daarna verschijnt er een menu en hier kies je voor verwijderen. Je hebt dan twee opties: verwijder voor mezelf of verwijder voor iedereen. Als je kiest voor verwijder voor iedereen, dan is het bericht niet meer te zien. Yes, handig!

Groep

Zit jij in groepschats waarin iedereen door elkaar praat? Om makkelijk op vragen te reageren, kun je op het bericht klikken. Er verschijnt dan weer een menu, hier kies je voor antwoord. Mensen kunnen dan zien op welk bericht je antwoord geeft.

Laatst gezien

Wil jij niet dat iedereen ziet hoe laat jij voor het laatst online bent geweest? Verberg dan de ‘voor het laatst gezien optie’. Als je naar je account gaat van WhatsApp, klik dan opprivacy en daarna op laatst gezien. In dit menu kies je wie mag weten wanneer jij voor het laatst online bent geweest. Er zijn drie opties: iedereen, mijn contacten en niemand.

Deel live je locatie 

Het was altijd al mogelijk je locatie te delen, maar je kunt nu ook je live locatie met iemand delen. Als jij je live locatie deelt, kun je meekijken als iemand zich verplaatst. Deel in WhatsApp je locatie met iemand en kies voor deel live locatie. Je kunt zelf kiezen hoe lang je de locatie wil delen.

Appjes dicteren 

Het is mogelijk om je bericht te dicteren, je hoeft dan niet meer te typen. Voor iPhone-gebruikers: tik op het microfoontje naast je spatiebalk. Je telefoon typt precies wat jij zegt. Bij Android-gebruikers zit de microfoon op dezelfde plek, maar het kan zijn dat je deze nog even moet activeren. Dan moet je het icoontje naast de spatiebalk even ingedrukt houden. Superhandig. toch?

Verzendlijsten

Om een bericht naar meerdere mensen te versturen, bijvoorbeeld voor een feestje, kun je nu een verzendlijst aanmaken. Iedereen ontvangt dan persoonlijk een appje van jou. Het is niet meer nodig om iedereen in een appgroep te zetten. Als je op WhatsApp zit, klik dan bovenaan je chats om een verzendlijst aanmaken.

Beeld: Unsplash, Giphy

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen