tips-zelfverzekerder-voelen

6x tips om je zelfverzekerder te voelen

Kan jij wel een confidence boost gebruiken? Misschien moet je iets doen wat je spannend vindt of zit je gewoon niet zo lekker in je vel. Met deze 6 tips zorgen wij ervoor dat je je een stuk zelfverzekerder gaat voelen. Ja, echt waar! Probeer maar…


1. Trek een poweroutfit aan

Er is bijna niets dat beter werkt om je zelfvertrouwen te geven dan een poweroutfit aan te trekken. Een poweroutfit is een outfit waarin jij je super krachtig voelt en dat kan natuurlijk van alles zijn. Wij kiezen vaak voor een mooie jurk of een tof pak met een leuk printje, daar voel je je meestal super powerful door. Waar kies jij voor?

2. Geef jezelf een peptalk

Het kan nooit kwaad om jezelf wat moed in te praten, toch? Voordat je iets gaat doen waar je veel zelfvertrouwen voor nodig hebt, is het slim om jezelf een korte peptalk te geven. Waarom ga jij dit rocken? Wat zijn je kwaliteiten? Kortom: vertel jezelf even waarom dit je gewoon gaat lukken!

3. Let op je ademhaling

Het kan best voorkomen dat je oppervlakkig gaat ademhalen als je nerveus bent, maar daar krijg je alleen nog maar sneller stress van. Probeer daarom te letten op je ademhaling: adem een paar seconden rustig in en en dan een paar seconden uit. Hierdoor schiet je minder snel in de stress en zal je je veel zelfverzekerder voelen.

4. Kies een fight song uit

Confidence kan je ook krijgen van liedjes! Kies daarom jouw fight song uit: dat ene nummer dat je een enorme kick geeft en jou zelfverzekerder laat voelen. Speel dat nummer iedere keer af als je een confidence boost nodig hebt. Wedden dat het werkt?

5. Geef jezelf dagelijks minstens één compliment

Hoe cliché het ook klinkt, het werkt echt. Geef jezelf dagelijks minstens één compliment. Dat mag over van alles zijn, maar het zou natuurlijk het mooist zijn als het over datgene gaat waar jij je juist onzeker over voelt. Wedden dat je je er na een tijdje veel zelfverzekerder door gaat voelen? Je ontkracht zo namelijk je eigen onzekerheid. You can do this!

6. Beeld je in dat je je succes hebt behaald

Een hele goede manier om je ergens zelfverzekerd over te voelen is inbeelden dat hetgene wat je wil bereiken je al is gelukt. Die spannende presentatie geven? Je crush vertellen dat je gevoelens hebt gekregen? Dat sollicitatiegesprek bij die super toffe werkgever? Beeld je in dat je al een positieve reactie hebt gekregen, dan ga je jouw uitdaging een stuk zelfverzekerder aan. Trust us!

 

Lees ook:

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen