liedjes-kampvuur

7 heerlijke liedjes voor rond het kampvuur

Ga je deze zomer op een camping trip in eigen land? Dan moet je zeker een kampvuur maken – hoe gezellig?! Het enige wat je nodig hebt? Een paar fijne kleden om op/onder te zitten, marshmellows op een stok, wat te drinken én natuurlijk iemand die goed met een gitaar overweg kan en deze liedjes kan spelen…

1. New Light – John Mayer

Wanneer je aan kampvuren denkt, denk je aan John Mayer, toch? Dit heerlijke liedje met een catchy deuntje is écht perfect voor een avondje gezelligheid. Wij zien onszelf al met een fijne deken en een kop warme chocolademelk bij het kampvuur zitten, jij ook?

2. Mind Made Up – Wulf

“I’ve got my mind made up!” Hoe lekker is het om deze luidkeels met je vrienden en vriendinnen mee te zingen? Precies! Hij heeft ook nog een lekkere ‘young, wild & free’-vibe, perfect dus voor jullie friends trip… Wie pakt z’n gitaar erbij?!

3. Fire and the Flood – Vance Joy

Vance Joy ken je misschien beter van nummers als Riptide – die ons enorme surf vibes geeft, by the way – en Georgia, maar zijn nummer Fire and the Flood doet ons juist onwijs aan het kampvuur denken. Of het nu komt door het woord ‘fire’ in de titel of gewoon omdat het heel makkelijk is om jezelf in een bos te zien bij een knus vuur met de unieke stem van Vance op de achtergrond, wij weten het niet… Maar het is wel genieten!

4. Know You Better (Acoustic) – FÄIS

Waarschijnlijk ken je de ‘normale’ variant van dit liedje wel, want die is behoorlijk populair. Maar de stem van FAÏS is misschien wel nóg lekkerder in deze akoestische versie van dit heerlijke liedje. Dit is dan ook echt zo’n fijne meezinger die iedereen wel kent! Alhoewel deze versie op de piano wordt gespeeld, kan je hem makkelijk spelen op je gitaar. You know you want it, you know you want it…

5. Ho Hey – The Lumineers

Nog zo’n lekkere meezinger: Ho Hey. Ook dit is er eentje die bijna iedereen wel kent en die je vanaf moment één enorme campfire vibes geeft, vind je ook niet? De passie spat van het nummer af en met het knisperende vuur op de achtergrond is dit liedje ongetwijfeld nóg lekkerder. We love it!

6. Wildfire – John Mayer

Oké, we konden het niet laten om deze country singer nog een keer in deze lijst terug te laten komen. Wanneer we dit nummer horen moeten we altijd gelijk denken aan een gezellige road trip door de woods, compleet met… precies, een kampvuur! John’s liedjes zijn altijd doordrenkt van catchy melodieën en liefdevolle lyrics, dus ja, hoe kan je er dan niet van genieten?!

7. Old Pine – Ben Howard


Ook Ben Howard mag niet uit dit rijtje ontbreken! Je kent hem waarschijnlijk van zijn hit Keep Your Head Up, maar ook Ben z’n muziek is dankzij het getokkel en de heartfelt lyrics perfect voor bij het kampvuur. Old Pine is een bijzonder nummer wat heel langzaam opbouwt en je daardoor direct het gevoel geeft dat je je onder een sterrenhemel begeeft. We krijgen spontaan zin om te gaan kamperen… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen