skincare winter

7x beautytips voor tijdens de koude wintermaanden

De koude dagen zijn inmiddels al lang en breed aangebroken. Dat betekent dat je lichaam ook wat extra aandacht nodig heeft. Wij geven jou zeven tips om goed de winter door te komen!

Stay hydrated

In de winter droogt je lichaam sneller uit dan in de zomer. Drink daarom de hele dag genoeg om dat te voorkomen. Probeer jezelf bijvoorbeeld aan te leren dat je altijd een flesje water meeneemt in je tas!

 

Niet te heet douchen

Het mag dan wel heerlijk zijn om een lekkere hete douche te pakken als je het koud hebt, maar let hier toch mee op! Door het hete water droogt je huid uit. Een goede boylotion na het douchen doet trouwens ook wonderen!

 

Smeren, smeren, smeren

Door de koude buitenlucht gaat je gezicht soms enorm trekken en er droog uitzien. Voorkom dit door elke ochtend na het douchen en ’s avonds vóór het slapengaan een lekker laagje crème op je gezicht te smeren. Met deze tip zal je gezicht lekker soepel en zacht blijven!

Zonbescherming

Dit klinkt misschien gek, want voor veel mensen is het niet logisch om je in de winter in te smeren tegen de zon, maar: ook in de winter moet je je insmeren met een SPF. Je huid heeft die bescherming ook in de winter nodig. Wil je nou niet elke ochtend zonnebrand op je gezicht smeren, probeer dan eens een dagcrème waar SPF in zit. Ga je deze zomer op wintersport? Gebruik dan wel echt een goede zonnebrand! Hoog in de bergen kun je zomaar heel erg verbranden.

 

Gebruik na shampoo ook conditioner

Sommige mensen doen dit al, maar voor degenen die dit niet doen: conditioner kan er in de winter voor zorgen dat je haar minder droog aanvoelt en minder statisch wordt.

 

Lippenbalsem

Je hebt nu het kouder wordt vast al droge of gescheurde lippen gehad. Een lippenbalsem in je tas is dus geen slecht idee! Let wel op: niet te veel smeren, want dan drogen je lippen juist uit. Alleen gebruiken als het echt nodig is.

 

Geef wat aandacht aan die droge benen

Vaak verzorgen mensen hun benen in de zomer beter, omdat ze dan te zien zijn onder een rokje of jurkje. Wanneer je geen aandacht besteedt aan je benen in de winter, worden ze heel droog. Probeer het hele jaar door te scrubben en bodylotion te smeren, zodat je geen achterstand hoeft in te halen wanneer het weer lekker weer wordt!

Beeld: Unsplash

Tekst: Chrisje van Duivenboden

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen