dingen-herkennen-dansles

7x dingen die je herkent als je op dansen zit

Zit jij op dansles en ben jij minstens één keer per week in de dansschool te vinden? Dan ga je deze 7 dingen zeker herkennen, of je nu ballet, modern, streetdance of hip hop doet!

1. ‘Nog een keer’ is nooit waar

Jij weet heel goed dat wanneer jouw docente roept “nog één keer!”, ze stiekem bedoelt “nog even door totdat die choreo er echt in zit”. Dus iedere keer weer als je het hoort, neem je dat met een korreltje zout…

2. Je denkt in tellen

Je hoort standaard, bij elk liedje wat er voorbijkomt, ‘5, 6, 7, 8’. Het is voor jou dan ook een fluitje van een cent om precies te horen wanneer de cue in de muziek valt. En aftellen doe jij dan eigenlijk ook nooit van 3 naar 1.

3. Jij weet wat je moet doen als je docent ‘boom, ta, boom ta’ roept

De nieuwelingen in de les snappen er vaak nog niet zoveel van, maar voor jou komt het natuurlijk: als de docente weer eens allerlei geluiden en klanken eruit gooit, weet jij precies wat zij bedoelt. ‘Boom, ta, boom, ta’ is dan ook onderdeel van jouw dagelijkse woordenschat!

4. Jouw dansvriendinnen zijn echt jouw ‘crew’

Jullie maken heel wat samen mee en moeten toch echt wel op elkaar ingespeeld zijn, dus ja, dan is het niet zo gek dat jullie elkaar ook buiten de danslessen opzoeken.

5. Jouw Frans is beter dan je denkt

Zeker tijdens de lessen klassiek en modern vliegen de Franse termen je om de oren. Pas de bourré, chassé, pirouette, en dedans, piqué, noem het maar op: jij schrikt er niet van op als de docente al die termen door de zaal heen schalt.

6. Stinkvoeten zijn jou niet onbekend

Van balletschoentjes en streetdancesneakers tot tapschoenen en spitzen; ze ruiken allemaal niet echt lekker. Jij bent dan ook gewend aan stinkvoeten na de danslessen en dan niet alleen die van jouzelf…

7. Je schaamtelevel is niet heel hoog

Natuurlijk heb jij ook grenzen, maar jij bent immers gewend om je van de ene in de andere dansoutfit te wurmen in het bijzijn van nog 15 andere meiden. En dan hebben we het nog niet eens over wat hoe het omkleden achter de schermen tijdens dansvoorstellingen (lees: spoedverkleden) plaatsvindt…

Beeld: Getty Images

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen