film-halloween-stemming

7x films om je alvast in Halloween stemming te krijgen

Het is weer herfst en dat is voor alle horror lovers een goed excuus om zich alvast voor te bereiden op Halloween. Met deze horrorfilms weten we bijna zeker dat jij in een Halloween stemming terechtkomt. Of je daarna nog kan slapen? Dat durven we niet te garanderen…

1. The Conjuring

Ah, we beginnen met een bekende… Er zijn niet voor niet meerdere vervolgdelen op deze film gemaakt: hij is écht goed. In The Conjuring gaan Ed en Lorraine, paranormale onderzoekers, naar een boerderij om daar een familie te helpen van een kwaadaardige aanwezig af te komen. En dat brengt heel wat uitdaging met zich mee… Wist je trouwens dat er een paar bekenden in deze film spelen, zoals Joey King en Mackenzie Foy? Nog meer redenen om deze film te zien!

2. A Quiet Place (2018)

Wat doe je als je in een wereld leeft waarin ieder geluid wat je maakt je fataal kan zijn? Precies: dan maak je geen geluid. Emily Blunt en John Krasinski – die in het echt ook een stel zijn – moeten met hun kinderen zien te overleven in deze bizarre wereld. En dat alles zonder ook maar een kik te geven… Wij kunnen niet wachten op deel 2!

3. The Cabin in the Woods (2012)

Je herkent het wel, de klassieke horrorscene: vrienden gaan naar een huisje in het bos en daar staat ze iets vreselijks te wachten… Toch is The Cabin In The Woods niet de standaard horrorfilm die je zou verwachten. Komt het omdat Chris Hemsworth erin speelt? Misschien. Of komt het omdat de hut een geheim met zich meedraagt…? Hoe dan ook is deze ook echt de moeite waard om te kijken!

4. World War Z (2013)

Ben je niet zo van de paranormale films, maar meer van de zombies? Dan is dit de film voor jou! In World War Z breekt er een zombie apocalypse uit en moet special agent Gerry – gespeeld door Brad Pitt – op zoek naar de oplossing. En dat is nog best lastig met een horde zombies op je hielen… Aanrader!

5. Bird Box (2018)

Ook over deze film heb je vast al wel eerder iets gehoord. Toen Bird Box net uitkwam in 2018, stond heel internet er namelijk vol mee. In deze film wordt de wereld geteisterd door een entiteit die je vooral niet wil zien… Als je het ziet, jaag je jezelf namelijk de dood in. Oftewel: als je naar buiten gaat, moet je alles met je ogen dicht doen. En dat pikt hoofdrolspeelster Sandra Bullock niet langer: zij wil haar kinderen in veiligheid brengen. Een bijzondere en super spannende film!

6. Gerald’s Game (2017)

Het zou je maar gebeuren: je man heeft je aan bed vastgeboeid in een vakantiehuis om je relatie wat op te peppen en hij overlijdt plotseling…  Het overkomt Jessie, die moet vechten om te kunnen overleven, aangezien er niemand in de buurt van het vakantiehuis woont. En dat terwijl haar overleden man Gerald aan het voeteneinde van het bed ligt… Hij is weer heel anders dan anders, maar zeker de moeite waard!

7. Sinister (2012)

Sommige mensen zijn snel bang, anderen zoeken de angst op. Schrijver Ellison verhuist met zijn gezin regelmatig naar huizen waar zich gruwelijke taferelen hebben afgespeeld, totdat hij in een huis terechtkomt waar hij oude films vindt die duiden op het werk van een seriemoordenaar. Maar dit is wel een hele bijzondere… De rillingen lopen nog over ons lichaam, zo goed is ‘ie! Er is ook een deel 2, voor wie het aandurft…

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen