Kan jij vandaag de deur niet uit of blijf je liever thuis om geen risico te lopen? Dan wil je natuurlijk wel iets leuks te doen hebben! Daarom deze 7 indoor activiteiten voor als je de deur niet uit kan – veel plezier!

1. Bordspelletjes

Het lijkt misschien ouderwets, maar hoe gezellig is het om een middagje bordspelletjes van vroeger te doen als je de deur niet uit kan? Denk bijvoorbeeld aan mens-erger-je-niet, Rummikub, Scrabble of Cluedo. Trommel je vrienden of gezinsleden op, zet je telefoon op stil, pak er wat lekkere snacks bij en zet een leuk muziekje aan op de achtergrond en je hebt een dag vol gezelligheid!

2. Filmmarathon

Met een lekker dekentje, een flinke lading snacks en een hele selectie aan films die je al een hele tijd wil zien, maar niet aan toe kwam, op de bank – wat wil je nog meer? Een dagje binnen is de perfecte dag om een leuke filmmarathon te houden. Kies je voor films binnen een genre? Of misschien wel films met dezelfde acteur of actrice? The choice is yours!

3. Boek lezen

Heb je al weken een boek op je nachtkastje liggen waar je maar niet aan toe komt? Vandaag is jouw kans! Zet een pot thee of koffie – of misschien wel warme chocolademelk – waar je een tijdje mee vooruit kan, trek een comfortabele outfit aan en trakteer jezelf op een rol koekjes of een reep chocolade. Wedden dat jij binnen no time helemaal in jouw boek wordt opgenomen?

4. Grote schoonmaak houden

Het is misschien niet een van je favoriete bezigheden, maar een dagje thuis leent zich er wel perfect voor om eindelijk eens die grote schoonmaak te gaan houden. Je kan natuurlijk de dweil en de poetsdoek erbij pakken om het hele huis eens goed af te stoffen en te laten shinen, maar je kan ook je organisatieskills inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van je kledingkast, het uitzoeken van al die oude spullen waar je al heel lang niks mee doet, noem het maar op. Genoeg te doen in ieder geval!

5. Je creativiteit de loop laten

Heb jij een creatieve bui? Dan dit is perfecte dag om je creativiteit eens lekker de loop te laten! Pak de verfkwasten, viltstiften, boetseerklei, fotoalbums en hobbylijm erbij en knutsel erop los. Niet zo van de handarbeid? Leef je dan uit op Pinterest en begin met samenstellen van jouw droominterieur…

6. Koken en bakken

Met een dagje thuis heb je meer dan genoeg tijd om je uit te sloven in de keuken. Draai een fantastisch driegangenmaal voor jezelf in elkaar met dat receptenboek wat je al een jaar ongebruikt in de kast hebt staan of haal je bakspullen onder het stof vandaan en creëer de meest fantastische taart die je ooit hebt gezien. Je hebt alle tijd, dus pak groots uit!

7. Vermaak je online

Van het doen van workouts en dansspelletjes voor de televisie tot het kijken van YouTube-video’s en het volgen van online cursussen – het kan allemaal op een dag dat je de deur niet uit kan. Het enige wat je nodig hebt is een opgeladen telefoon of tablet en een goede WiFi-verbinding, dat moet wel lukken toch?

 

 

Beeld: Getty Images

 

Lees ook: