tiktok boeken Beautiful Blonde Woman Reading Book On A Picnic.

7x YA boeken die je volgens TikTok moet lezen

Kennen jullie booktok al? Dit is een onderdeel van TikTok waarop boeken worden besproken en aanbevolen. Wij hebben de leukste voor jullie op een rijtje gezet!

#1. Red, White & Royal Blue – Casey McQuiston

Dit romantische boek zie je overal voorbijkomen op TikTok en dat begrijpen wij helemaal!

Over het boek

Deze romcom gaat over Alex, de zoon van de Amerikaanse president, en Henry, een Britse prins. Wanneer de moeder van Alex als president wordt verkozen, wordt de knappe Alex Claremont-Diaz een Amerikaanse royalty. Het publiek houdt van hem! Er is alleen één probleem… Alex heeft ruzie met een échte prins, Henry. Als de tabloids achter de ruzie komen moeten ze het goed maken. Wat begint als een nepvriendschap groeit uit tot iets diepers.

#2. The Hazelwood – Melissa Albert

Dit spannende fantasy boek hoort zeker thuis in deze lijst.

Over het boek

Zeventienjarige Alice heeft het grootste deel van haar leven samen met haar moeder reizend doorgebracht om een ongeluk voor te blijven. Wanneer haar oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed Het Hazelwoud overlijdt. Wordt haar moeder ontvoerd door een figuur dat uit Hinterland komt, de wereld van haar oma’s verhalen. Alice moet hulp vragen aan superfan Ellery Finch en afreizen naar Het Hazelwoud. Zal ze erachter komen hoe haar verhaal begon?

#3. Renegades – Marissa Meyer

Deze driedelige serie van Marissa verdient een plekje in jouw boekenkast!

Over het boek

Geheime identiteiten. Uitzonderlijke talenten. Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten. De groep is ontstaan uit één van de ruïnes van een gebroken samenleving. Zij waren degene die vrede stichtte, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn een symbool van hoop en moed. Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova.

#4. The Cruel Prince – Holly Black

Deze serie van Holly Black bestaat uit drie boeken, The Cruel Prince, The Wicked King en The Queen of Nothing. Deze serie komt vaak voorbij op TikTok en is een must read.

Over het boek

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame. Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

#5. Shadow and Bone – Leigh Bardugo

De series van Leigh Bardugo zijn erg bekend op TikTok, maar als je wil beginnen met de serie dan zit je met dit boek goed!

Over het boek

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die leven van mensenvlees. Het lot van het land is onzeker. Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar team wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegenomen naar het hof. Hier wordt ze getraind tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden, nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Lees ook: Netflix komt met een nieuwe show Shadow and Bone

#6. They Both Die at the End – Adam Silvera

Dit romantische, traan-verwekkende boek is te mooi om niet op dit lijstje te zetten.

Over het boek

Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, een organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze besluiten samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen.

#7. A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

De driedelige serie van Sarah J. Maas is een TikTok fave en mag dus niet ontbreken van dit lijstje!

Over het boek

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om beloning op te eisen. Ze wordt naar het gevreesde feeënrijk Prythian gesleept. Hier ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in waardering. Deze gevoelens zorgen ervoor dat elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen