Op 19 maart is dan eindelijk het vervolg op Divergent, Insurgent, in de bios te zijn. Duurt lang, ja dus tot die tijd kun je je mooi vermaken met deze test. Want in welke factie hoor jij thuis?

In welke Divergent-factie hoor jij?

Candor
Als je iets vreselijk vindt, dan zijn het mensen die tegen je liegen. Voor jou is alles zwart-wit en geen leugen is het waard om te vertellen, zelfs niet als het voor de juiste redenen is. Sommige mensen vinden je een beetje rude en abrupt, maar jij bent gewoon dood- en doodeerlijk.

Erudite
Hallo slimmerik! Iedereen weet dat jij 90% van de tijd met je neus in de boeken te vinden bent en je vindt het heerlijk om steeds meer te leren. Jij bent stapelgek op feitjes en bent slimmer dan Hermione Granger en Albus Dumbledore samen. Denk er alleen dat je af en toe ook tijd voor je vrienden maakt.

Abnegation
Als er iemand een echte lieverd is, dan ben jij het! Je doet er alles aan om vrienden te helpen en staat daarom ook bij hen bekend als degene die voor hen zorgt. Soms huil je zelfs om een zielig kijkende kitten, zo gevoelig ben je! Vergeet je niet om ook eens wat tijd vrij te maken voor jezelf?

Divergent
Als jij niet echt keuzes kon maken, dan ben je Divergent! Dat betekent niet alleen dat je onvoorspelbaar bent, maar ook dat Kate Winslet AKA Jeanine je wil vermoorden. Sorry.

If you didn’t get a majority of any one letter, then you are Divergent – which as well as showing that you’re pretty unpredictable, also means Kate Winslet probs wants to kill you. Sorry.

Amity
Jij bent altijd vrolijk en probeert zelfs het beste te maken van een vervelende situatie. Voor grappen komen je vrienden altijd naar jou toe en dat is prima, want het zorgt er ook voor dat je superpopulair bent. Maar het leven is niet alleen maar lol, dus verschuil je niet voor belangrijke zaken.

Dauntless
Jij hebt geen angst en bent hartstikke dapper. Je vindt het ook prima om bevelen te volgen, maar we hebben nu al medelijden met degene die het niet met je eens is. Weddenschappen ga je altijd aan, want jij bent gek op avontuur!