Red Velvet Truffels

Met dit recept maak je de lekkerste red velvet chocoladetruffels

Chocoladetruffels en alles wat van red velvet gemaakt is = life! Dus waarom zouden we the best of both worlds niet samenbrengen?! Chocolade + red velvet = red velvet truffels aka het lekkerste ooit en wij vertellen je hoe je deze delicious treat maakt.

INGREDIËNTEN

  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel rode kleurstof
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 200 gram bloem
  • 125 ml karnemelk
  • Druppels vanille-extract (naar smaak)
  • Bakpoeder
  • Zout
  • 2 theelepels azijn
  • 200 gram roomkaas & MonChou
  • 500 gram gesmolten chocolade (kies je favorieten smaak)

Aan de slag!

Het beslag van de red velvet truffels

  1. Verwarm je over op 175°C.
  2. Mix 125 gram boter en de kristalsuiker samen in een kom.
  3. Voeg de eieren toe en mix deze met de rest van het beslag.
  4. Voeg een snufje zout en vanille extract toe.
  5. Voeg de cacaopoeder en kleurstof aan het beslag toe.
  6. Meng de helft van de karnemelk en bloem met het beslag, als dit gemend is kun je de rest van de karnemelk en bloem toevoegen.
  7. Doe de azijn en bakpoeder in een bakje en voeg het toe aan het beslag.
  8. Vet de bakvorm goed in en giet het beslag erin.
  9. Bak de cake voor 40 minuten!

De topping voor de red velvet truffels

  1. Smelt 175 gram chocolade. Laat de chocolade een klein beetje afkoelen.
  2. Mix de overige 125 gram boter glad in een kommetje.
  3. Voeg de roomkaas en gesmolten chocolade toe en mix ze samen tot een glad mengsel.
  4. Haal ondertussen de cake uit de oven, en verkruimel hem terwijl hij nog in het blik zit. Bewaar een paar kruimels voor de topping.
  5. Voeg de topping en de MonChou aan de cake toe, en mix het goed!
  6. Smelt de rest van de chocolade.
  7. Maak nu ronde balletjes van het beslag, en dip ze in de gesmolten chocolade.
  8. Gebruik de rest van de cake kruimels of andere toppings om je truffels pretty te maken.
  9. Laat de chocolade hard worden. Et voila, let’s snack.

Lees ook:

Bron: CosmoGIRL! | Beeld: CakeTown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen