Yasss, elke dag zijn we weer iets dichter bij het tweede seizoen van Riverdale. Afgelopen weekend werd de release date bekend gemaakt van het nieuwe seizoen, een goede reden dus om te kijken wat we allemaal kunnen verwachten! 

1. Archie naar the dark side

Archie gaat op een “hero’s journey”, maar voor die journey, wilt hij wraak,. Hij krijgt te maken met darkness en heel veel geweld. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa zegt dat ‘het heel anders zal zijn voor Archie in seizoen 2.’

KJ Apa, die Archie speelt, vertelt: ‘Hij wilt wraak, pretty much. Ik geloof dat hij er alles aan gaat doen om dit te doen. We gaan een hele andere kant van ‘m zien.’ Oh my, no more sweet Archikins!

2. Seizoen 2 begint waar seizoen 1 eindigde

We weten allemaal wat er in de laatste minuut van de laatste aflevering van seizoen 1 gebeurde… Daar gaat het tweede seizoen ook meteen mee beginnen. Showrunner Roberto deelde deze foto zelfs op Instagram mét episode titel:

Ook de titel voor de tweede aflevering is al bekend:

3. Er komt een civil war

Yup, north en south side kunnen het niet met elkaar vinden en er komt een oorlog tussen de twee delen van Riverdale. Betty gaf al een voorspelling, toen ze aan Jughead vertelde dat ze niet wilt dat een ‘civil war hun uit elkaar scheurt’.

4. Jughead goes south side

Yup, Jughead joins Archie on the dark side. Cole Sprouse zelf vertelde dat vrijwel de hele serie een duistere kant op gaat… Juggie is al verhuisd naar south side en wordt steeds meer ingenomen door de duistere kant van Riverdale. Dat worden struggles voor Betty en Jug… Zal hij zich bij de south side voegen voor de oorlog?

5. Bye, bye bromance?

Ook de relatie van Archie en Jughead zit op het spel. Nu Juggie met één voet in north side en één in south side staat, zorgt dat voor spanning en dilemma-galore! Met Archie en Jughead zien we sociale situaties die mensen forceren slechte dingen te doen.

6. Veranderingen in cast

Ross Butler ken je als Zach in 13 Reasons Why, maar de boy speelt ook de kleine rol van Reggie in Riverdale. Omdat hij het zo druk zal hebben met het tweede seizoen van 13RW, komt er een nieuwe Reggie! Namelijk Charles Melton.

Casey Cott, die Kevin Keller speelt in de serie, zal een regular worden en dus een grote rol krijgen. Yas!

7. #twinning

Die tweeling kan niet forever in de veilige belly van mama blijven. De geboorte van Polly’s kinderen krijgen we dus ook zeker te zien.

8. Betty’s secret brother maakt misschien een verschijning

Het is niet helemaal zeker, maar de showrunner zegt: ‘Ik zou niet verrast zijn. En dat is alles wat ik daarover zeg.’ Hmmm…

9. Supernatural?

Eind maart werd het bekend dat het tweede seizoen misschien wel héél anders zou kunnen worden. Magie zou een rol gaan spelen. Er zouden veel discussies zijn geweest over de introductie van heksen in seizoen 1, maar ‘het is zo’n groot idee om de supernatural world te introduceren aan de natural world.

Máár het tweede seizoen zal blijven hinten naar supernatural elementen… Of het er echt van gaat komen, blijft nog een vraag.

Ugh, hoeveel maanden nog tot het tweede seizoen…? We need it now!

Beeld: Archief.