Oortjes

Zo vaak moet je je oortjes eigenlijk schoonmaken (+ hoe je dat doet!)

Grote kans dat jij je muziek-oortjes (bijna) nooit schoonmaakt. En aangezien er een hoop viezigheid en bacteriën in komen, is dat nogal smerig! Volgens Apple moet je je oortjes minstens één keer per week een grote schoonmaakbeurt geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Viezigheid

Bedenk maar hoe smerig je oortjes kunnen zijn: ze gaan direct je oor in en komen dus in aanraking met oorsmeer, maar je legt ze ook op tafel, stopt ze in je vieze zak of laat ze soms op de grond vallen. Oké, als je Airpods hebt, laat je ze minder rondslingeren, maar ook dié oortjes (en case!) worden vies.

Dit is hoe je je oortjes goed schoon kunt krijgen:

Benodigdheden:

  • wattenstaafje, tandenstoker en/of tandenborstel
  • droge, pluisvrije doek

Oortjes schoonmaken

Met de droge doek kun je je oortjes van de buitenkant voorzichtig schoonvegen. Hierna kun je met een wattenstaafje alle viezigheid uit de luidsprekers weghalen. Blijft er nog wat achter? Gebruik dan tandenstoker om (voorzichtig!) al het vuil uit alle hoeken, randjes en gaatjes te krijgen. Ook kun je hiervoor een oude tandenborstel gebruiken.

En zo zijn je oortjes weer lekker schoon en kun je weer naar je favo muziek luisteren!

LET OP: hoewel sommige oortjes waterdicht zijn, betekent dat niet dat je ze meteen natte doek kunt schoonmaken of in een sopje kunt leggen! Gebruik daarom alleen de bovenstaande materialen.

Lees ook:

Bron: Girlscene | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Наталья
    Наталья
    Reactie: moeten we onze oortjes minstens n keer in de week een grondige schoonmaakbeurt geven. Best logisch, als je je bedenkt dat je oorsmeer direct je oortjes ingaat. En wat dacht je van de plekken waar je ze neerlegt: je tas, bureau, jaszak: een feestje voor bacteri n. Maar no worries, wij vertellen je hoe je je oortjes goed schoon kunt maken.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen