Interview Niek Roozen: ‘We houden allebei van meisjes!’

Hottie Niek kennen we van Brugklas, Renesse en Misfit. Daarnaast heeft de boy zijn eigen YouTube kanaal, en speelt hij nu ook de rol van Daan in de movie VALS. Hij heeft het er maar druk mee!

Niek, wat verwachtte je van de film toen je het script las?

Ik had het boek al gelezen, dus toen ik het script las dacht ik: “‘wow dit is bijna hetzelfde”. Ik wist dus al vrij goed hoe het verhaal in elkaar zat, maar verder had ik niet echt verwachtingen. Wel was ik een beetje verbaast over de cast.

Wat had je dan verwacht?

Nou, na het lezen van het boek had ik jongere mensen ingebeeld voor het verhaal. Dus toen ik gecast werd dacht ik: “huh, ik ben toch veel te oud voor deze film?” Maar niet dus, gelukkig!

Kende je de andere castleden al?

Ja, ik kende Holly al en Thijs ook trouwens. Maar ook met de rest van de cast had ik snel een klik!

Zijn er grappige momenten of inside jokes op de set geweest?

We hebben dus een gekke inside joke. Er waren allemaal vage props op de set, een daarvanwas een flesopener met aan de andere kant een soort opgezette wasberenpoot. Dus we maakte de biertjes eigenlijk open met een wasberenpoot. Daar zaten we mensen echt mee te fucken. We lieten ze goed schrikken met die poot. Dus de wasberenpoot was wel echt de rode draad van de grapjes.

En als je kijkt naar je personage Daan, zijn er dan overeenkomsten tussen hem en jezelf?

Nee. Nou, behalve meisjes, we houden allebei van meisjes, haha! Maar hij pakt het op een andere manier aan. Hij gaat echt voor de “I don’t give a fuck” manier en ik ben gewoon mezelf, lekker energiek en vrolijk.

Wat was dan je favoriete scene om te spelen?

Uhm, ik denk dat dat ook de scene was waar we steeds hard moesten lachen om die wasberenpoot. We waren gewoon gezellig met de hele groep aan het zuipen. Als Daan was dat ook leuk om te doen, want hij is in de rest van de film een beetje een vage gast…

Je hebt de clip van de titelsong ‘On My Way’ mede mogen regisseren. Hoe vond je dat om te doen?

Heel vet. Toen ik werd gevraagd dacht ik: “wow, uhm oke!”. Ik heb zelf wel eerder een film geregisseerd samen met een paar vrienden van mij. Diezelfde vrienden mochten deze videoclip filmen en produceren en toen zeiden zij eigenlijk automatisch “dan moet Niek hem ook regisseren.” Dennis zou het in eerste instantie zelf doen, maar die was te druk. De eerste dag was hij erbij. De tweede dag gingen we naar Londen en toen mocht ik alles zelf doen. Hij had vertrouwen in mij en dat vond ik echt heel tof.

Heb je ambities om later zelf te regisseren of houd je het gewoon bij acteren?

Ambities heb ik zeker, maar ook om films te maken. Ik hoef niet per se regisseur te zijn, maar ik wil gewoon een verhaal bedenken en nadenken over de uitwerking. Dat vind ik heel leuk om te doen.

Waarom moeten wij VALS allemaal gaan zien?

Nou, als je trailer ziet denk je “oh die film is wel spannend”, maar nadat ik de film zelf had gezien moest ik gewoon even een glaasje water drinken om te beseffen hoe spannend het was. Ik kende het script en toch vond ik het fucking spannend, dat zegt genoeg!

VALS  is vanaf vandaag te zien in de bioscopen:

Beeld: Brunopress, YouTube

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen