Interview: Puck Busser in De Mannentester!

Puck Pomelien Busser speelt Rox in de nieuwe serie De Mannentester. Te zien vanaf op 22 april bij KPN Presenteert. Spannend! Hitkrant sprak met haar over school, acteren en more!

Hey Puck! Hoe ben je eigenlijk terecht gekomen bij De Mannentester?

‘Ik ben student aan de toneelschool en ik stond ingeschreven bij een castingbureau. Op een dag belden zij me op met de vraag of ik voor iemand wilde invallen. Ik heb toen een halve dag een rol gespeeld op de set van De Mannentester! Hierna vroegen ze of ik auditie wilde doen voor een echte rol in de serie.’

Maar, je studeert nog… Hoe heb je studeren kunnen combineren met acteren?

‘Nou, dat is een heel verhaal, haha! Ik zit in het 4e jaar en normaal gesproken loop je dan stage. Ik wilde dit heel graag doen in het theater. Uiteindelijk had ik als enige van mijn jaar geen stage, omdat er zo weinig aanbod wasDit maakte me eerst onzeker, maar toen kwam de rol in De Mannentester en mocht ik dat als stage gebruiken, een te gekke stage dus!

Vond je het in het begin eng om met bekende acteurs en actrices te werken?

‘Ik heb vooral veel met Eva van de Wijdeven gewerkt en dat vond ik echt geweldig! Door de serie Dunya en Desie ben ik met haar opgegroeid, dus ja, de eerste dag vond ik heel spannend! Mijn karakter in de serie kijkt heel erg tegen haar op. Ik vond het grappig om te merken dat ik deze rol de eerste paar dagen eigenlijk vanzelf kon spelen, omdat ik in het echte leven ook tegen haar opkeek!

Als acteur moet je echt veel tekst onthouden. Hoe doen jullie dat?

Ik leer de tekst niet helemaal letterlijk uit mijn hoofd. Het moet namelijk wel natuurlijk blijven klinken. Wat ik ook vaak doe is de tekst in mijn hoofd oefenen. Mensen die mij dan zien, denken volgens mij echt:  huh, praat zij in zichzelf?  Maar ja, dat hoort erbij!’

De tiendelige serie De Mannentester is vanaf 22 april wekelijks om 22:00 uur te zien bij KPN Presenteert op kanaal 18 en on demand. Via www.kpn.com/demannentester zijn de eerste 3 afleveringen voor iedereen te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga jij De Mannentester kijken?

Gerelateerde artikelen