Noah Guthrie interview

Interview: Rising star Noah Guthrie + win 6×2 tickets voor zijn shows!

Je kent hem misschien als Roderick Meeks in Glee, maar de Amerikaanse Noah Guthrie heeft meer in zijn mars. Op 23 juni verschijnt zijn nieuwe album The Valley. Wij spraken met hem over zijn YouTube-succes, zijn nieuwe album en more! P.S. Je maakt ook nog kans om kaarten te scoren voor zijn drie concerten in Nederland!

Hey Noah, waarom ben je eigenlijk begonnen met het uploaden van je video’s op YouTube?

Ik ben ermee begonnen om mijn gevoelens en creativiteit te uiten. En ook om langzaam een fan base te creëren. Je kunt vanuit je slaapkamer de hele wereld bereiken in twee seconden, dat is echt genius. De eerste paar video’s waren eigenlijk gewoon voor de lol, ik dacht: niemand gaat dit ooit zien.

Hoe is je kanaal zo groot geworden, denk je?

De eerste cover die ik ooit uploadde, was een cover van Where The Streets Have No Name van U2, dat is mijn favoriete band. Mijn eigen versie kreeg ontzettend veel aandacht. Het kwam zelfs op de website van Ellen Degeneres! Even later kreeg ik via YouTube een berichtje van iemand die vroeg of ik een management had. Uiteindelijk bleek dat de stiefvader van Selena Gomez te zijn!

Veel mensen vinden jouw covers beter dan de originele versie van liedjes! Hoe is het om dat te horen?

Het voelt heel goed! Het is mijn doel geworden om liedjes helemaal om te gooien en er mijn eigen stempel op te drukken. Ik denk dat ik dat doel nu heb behaald! Na zeven jaar covers maken, ben ik superblij dat mensen nog steeds luisteren!

Wat is eigenlijk jouw favoriete cover van je tijd bij Glee?

Voor Glee heb ik hele leuke liedjes mogen zingen! Mijn favoriet was toch wel Mustang Sally. En dat is zelfs het lievelingskaraokeliedje van mijn oom, haha!

Kun je ons iets vertellen over je nieuwe album The Valley?

Het is naar mijn mening wat volwassener dan die van drie of vier jaar geleden. Eigenlijk had ik een hoop van deze liedjes al voordat ik bij Glee kwam, maar ik moest me toen focussen op het acteerwerk. Ik had namelijk geen idee hoe ik moest acteren, haha! Daardoor had ik dus geen tijd meer voor mijn muziek. Maar ik ben hoe dan ook supertrots op mijn nieuwe album! Er staan ongeveer vijf liedjes op die heel personal zijn voor mij. Ze gaan over een lange-afstandsrelatie en ver van huis zijn. Ik kan niet wachten tot mensen ze horen!

Op 23 juni komt het nieuwe album The Valley van Noah Guthrie uit! Wil je meer van hem zien en horen? Volg ‘m op Facebook, Instagram en Twitter!

Win tickets voor één van Noahs shows!

Yasss! Wij geven 6×2 kaartjes weg voor zijn shows in Amsterdam (20 april), Utrecht (21 april) en Breda (22 april)! Voor elke show geven we 2×2 kaartjes weg. Vul het formulier hieronder in en maak kans! Je kunt meedoen t/m 18 april. Check hier de Algemene Spelvoorwaarden.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind jij van Noah Guthrie?

Gerelateerde artikelen