Veel merken gebruiken dieren om de veiligheid van een product te testen, maar voor de dieren is dit heel slecht.  Ieder jaar worden er ongeveer een half miljoen dieren gebruikt voor dit soort proeven. Gelukkig zijn er steeds meer mensen tégen dierproeven. Deze celebs zetten zich in voor deze dieren.

Noah Cyrus

Noah is al sinds lange tijd tegen dierproeven. Op haar vijftiende deed ze mee aan een campagne, die tegen dierproeven in klaslokalen is. Noah vindt het belachelijk dat er gezonde dieren worden ingezet voor de wetenschap. Herken jij haar nog terug?

Kesha

Misschien ken je haar liedje Tik Tok wel. We hebben een lange tijd niks van Kesha gehoord, trouwens, en dit filmpje is ook al weer wat ouder, maar de boodschap blijft overeind: nee tegen dierproeven! Ben je benieuwd? Bekijk het filmpje hieronder.

Miranda Kerr

Supermodel Miranda is fel tegen dierproeven. De girl heeft zelfs een eigen make-up lijn, die dierproefvrij geproduceerd wordt. ‘Deze producten zijn niet getest op dieren, maar op mij!’ You go girl! En zoek je nog testers: wij willen wel!

Sia

Je kent Sia misschien van haar monsterhit Chandelier, of van haar meest recente hit Never give up, maar de zangeres doet meer dan alleen zingen en songs voor anderen schrijven. Ze houdt zich namelijk ook bezig met de campagne tegen dierproeven! Op Twitter laat ze dan ook merken wat ze van die proeven vindt.

Beeld: BrunoPress