the blue whale challenge

Dit is de Blue Whale Challenge en zó ga je ermee om

Je hebt het vast voorbij zien komen: de Blue Whale Challenge. Het is een dodelijk spel dat wordt gespeeld via social media en bestaat uit 50 opdrachten. Bij de laatste opdracht moet je zelfs zelfmoord plegen. Heftig!

Blue Whale Challenge

Blue Whale Challenge is afkomstig uit Rusland en is nu overgewaaid naar Nederland. Eerst werd gedacht dat het allemaal verzonnen was, maar uiteindelijk bleek dat er helaas slachtoffers zijn gevallen. Jongeren durven waarschijnlijk niet te weigeren om mee te doen, omdat ze worden bedreigd. Ook zullen ze de accounts beweren te weten waar je woont, maar de politie geeft aan dat dit niet kan. ‘Als jij geen persoonlijke informatie geeft, kunnen zij hier ook niet achter komen’, zegt de politie. 

De blue whale challenge was een aantal jaren geleden al in Nederland actief. Als profielfoto wordt onderstaande…

Geplaatst door Politie Basisteam Hoorn op Donderdag 9 juli 2020

Het beste is dus om niet in te gaan op berichtjes (en openen/accepteren) als je wordt benaderd door een van deze accounts en het account direct te blokkeren en rapporteren. Als er bedreigingen bij komen kijken, kun je hulp van de politie inschakelen.

Heb je last van zelfmoordgedachten en wil je hier met iemand over praten (anoniem)? Bel dan 113 Zelfmoordpreventie via 113 (betaald) of 0800-0113 (gratis). Ze zijn ook te bereiken via de chat op hun site. 

Lees ook:

Beeld: Unsplash | Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen