Expeditie Robinson

Expeditie Robinson Aflevering 13 Highlights

Yes, het was gisteren weer tijd voor je fave programma: Expeditie Robinson! Wij hebben alle highlights voor je op een rijtje gezet. Let op, het artikel bevat heel veel spoilers…

Greg is also a backstabber

Gregory biecht aan Loiza dat hij op Nienke gestemd heeft ‘Omdat Nienke zichzelf opgeofferd heeft.’ Maar zo zat het plannetje van Nienke niet in elkaar Greg… Zijn volgende slachtoffer wordt Loiza en Loiza vertelt hem doodleuk dat Steven niet meer te vertrouwen is, terwijl ze recht tegenover iemand zit die ook niet meer te vertrouwen is… ‘Ik ben in ieder geval blij dat wij nog aan een kant staan.’

Lekker ongemakkelijk!

Loiza voelt de ongemakkelijkheid van de groep. Samen zitten ze bij elkaar praten ze in een kring over de halve finale en het is gewoon een beetje raar. ‘Ik voel weer een beetje een rare vibe. Of heeft hij (Greg) ook een overstap gemaakt naar het andere kamp?’ Loiza’s onderbuikgevoel blijkt again te kloppen!

Laurie en de bondjes…

Laurie speelt weer voor mediator en probeert again een bondje te sluiten. Wat nou als Loiza wint? Op wie gaan ze dan stemmen? Jan? Robin is het daar niet mee eens in ieder geval! Jan is er vanaf dag één! Jan is in Robin ogen een echte Robinson en heeft altijd voor hen gezorgd. #weagree

Proeftijd!

Laurie herhaalt nog even dat Loiza NIET mag winnen. Tussen een houten kader hangen die steeds meer horizontaler gaat. Iedereen zegt nog even: dit is mijn proef, deze ga ik winnen. Boer Jan valt als eerste in het water. Laurie volgt en daarna Robin. Uiteindelijk wint Greg de proef!

Spek en eieren

Greg mag met dikke vette spek, eieren, brood en peper en zout naar Winnaarseiland. ‘Je hebt eten?!’ is het eerste wat Steven vraagt. Duh! Wanneer Greg die kist opendoet lijkt het wel alsof Steven en Do in een speelgoedwinkel terecht zijn gekomen.

Mannen-duel!

Greg daagt Steven uit voor het duel, wat dus betekent dat Do in de halve finale zit! De boys moeten een soort rondje in de lucht houden, recht voor zich en Greg vindt het enorm zwaar.

Steven treedt op

Een dag eerder ‘treedt’ Steven op, hij heeft een eigen plannetje. Steven verliest de proef opzettelijk en zet één stem in op Loiza. Dan doen ze een proef, Robin mag niet winnen. En dan is er de laatste eilandraad. Dan knalt Steven vijf stemmen op Robin en moet hij eruit. Klinkt als een redelijk plan, maar gaat het ook werken?

Change of plans

Maar Steven heeft al snel weer een ander plannetje. Stel nou dat hij een hoop stemmen op Robin zet?! ‘Ik ben echt een klootzak’. Hij lacht als een enge verraderlijke man, en dat is hij ook.

Tijd om te stemmen

Steven mag als eerste en hij haalt zijn stemmenkokertje flink leeg, maar op wie stemt ‘ie?! De eerste stem is op Robin, net als de tweede, derde en de vierde. De vijfde op Loiza, de zesde Robin, zeven ook, acht Robin, negen Loiza, tiende Loiza, elfde Loiza, twaalfde Loiza, dertiende Loiza, veertiende Loiza. Het staat zeven-zeven. Uiteindelijk verliest Robin met 10 stemmen. Steven heeft dus zijn plannetje doorgezet en Loiza zo ‘gered’. HAHA, als blikken van Laurie konden doden, waren Loiza en Steven dood neergevallen.

Happy ending

Onze boy Robin moet naar huis! Maar er is happy nieuws! Voor degene die ook Eilandpraat gezien hebben, weten dat er toch gelukkig wel nog mooi nieuws aan zijn afscheid zat. Hij vroeg zijn girlfriend ten huwelijk tijdens de uitzending met een zelfgeknutselde ring van het eiland. OMG so cute! Of course zei ze ja!

Beeld: GIRLZ, Giphy, RTL

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen