Yes, het was gisteren weer tijd voor je favo programma: Expeditie Robinson! Wij hebben alle highlights voor je op een rijtje gezet. Let op, het artikel bevat heel veel spoilers…

Halve finale
Yay! Do, Greg, Steven, Jan en Laurie hebben de halve finale gehaald. Ze mogen supertrots op zichzelf zijn! De halve finale, betekent al 31 dagen lang op een eiland, OMG! En dat betekent dat ze nog meer zware proeven moeten doen. Wie o wie gaan er door naar de big finale?

Tiffany Haddish GIF by Red Table Talk - Find & Share on GIPHY

‘De eerste uitdaging’
Jan vindt een brief en leest deze hardop voor. De kandidaten mogen hun spullen pakken en zich klaarmaken voor de eerste proef. ‘Huh, de eerste proef? Zijn het er meer dan?!’ Vraagt Laurie zich af.

When It Hits Post Malone GIF by First We Feast: Hot Ones - Find & Share on GIPHY

Winnaar vs. Winnaar
Greg en Do zitten samen op Winnaarseiland. Zij moeten tegen elkaar strijden. Degene die de proef wint gaat door naar de finale. De twee moeten the wall sitdoen. Dat houdt in: met je rug strak tegen de muur en je benen in een hoek van 90 graden. Dat is behoorlijk zwaar!

Im Watching You GIF by Converse - Find & Share on GIPHY

He nailed it
De proef viel behoorlijk zwaar bij Greg en Do. Op een gegeven moment voelde Greg zijn benen compleet verzuren en besloot hij maar rustig met zijn nagels te gaan spelen. Op die manier leek het voor Do alsof Greg het nog wel makkelijk vol kon houden. En besloot Do op te geven. Slim, Greg!! En zo was Greg de eerste finalist van Expeditie Robinson.

Bored Over It GIF by Isola dei Famosi - Find & Share on GIPHY

Next one
Do moest naar de andere kandidaten lopen voor de volgende proef. De vier overgebleven kandidaten moesten tegen elkaar strijden. Ze moesten een zware balk zo lang mogelijk vasthouden. En dat werd steeds zwaarder en zwaarder. Het was Jan die dit het langste volhield en zo was hij de tweede finalist. Go Jan!

Gentlemen Prefer Blondes Man GIF - Find & Share on GIPHY

En toen waren er nog drie
Laurie, Steven en Do hadden nog geen plek in de finale weten te bemachtigen. De drie kregen nog een laatste, zware proef. Er vielen dus uiteindelijk twee kandiaten af. Wie zouden dat zijn?

Ligue 1 Soccer GIF by Toulouse Football Club - Find & Share on GIPHY

Zware, lange proef
De drie moesten zichzelf eerst losmaken door uit een ingewikkelde knoop. Het was Laurie die dat het eerste lukte. Vervolgens moesten ze een bootje pakken en naar de boei roeien. Daar moesten ze een schatkist opduiken. Ook hier was Laurie de snelste, nadat ze eerst de verkeerde kant op peddelde. Vervolgens moesten ze vuur maken, weer was Laurie het snelst bij de vuurschaal aanwezig. Door middel van het vuur moest een touwtje doorgebrand worden. Dit keer was het Do die dit als snelste lukte, door geluk, want Do had bijna geen vuur, maar toch vatte haar touwtje vlam. Door puur geluk kon zij als eerste haar fakkel aansteken . Zij kon zichzelf nu officeel laatste finalist noemen van Expeditie Robinson!

Oh My God No GIF by RTL 5 - Find & Share on GIPHY

Bye bye
Het waren Laurie en Steven die net voor de finale afvielen. Laurie lag heel de proef vooraan, maar haar touwtje brandde maar niet door. Gelukkig was ze wel ontzettend trots op haar vriendinnetje Do. En ook Steven zag de finaleplek aan zijn neus voorbij gaan. Want het scheelde maar een paar seconden. Helaas!

Bye Bye Riverdale GIF - Find & Share on GIPHY

Beeld: RTL, Giphy, GIRLZ

LEES OOK: