Yaas! Gisteravond was het dan eindelijk zover: De finale van Expeditie Robinson. Het werd groots gehouden in het Ziggo Dome. Wij konden niet wachten tot het laatste moment. Want wie- o wie mag zich Robinson 2018 noemen? Is het boer Jan, topsporter Greg of surfchick Do? 

Ziggo Dome
De finale werd groots gehouden. De finale was namelijk te bekijken in de Ziggo Dome waar alle finalisten aanwezig waren. Hier konden we genieten van Steven die de kandidaten ging roasten. In de reclameblokken hoefden we ons niet te vervelen, want dan konden we live de optredens volgen van onder andere Famke Louise en Josylvio. #awesome

Finale proef
De finale proef is altijd een bizar zware en lange proef. Het waren zo’n acht elementen in één proef volgens Jan.
De proef begon met een ingewikkelde puzzel. Greg wist de puzzel als eerste op te lossen en kwam zo op een flinke voorsprong. Het duurde uiteindelijk niet lang voordat Do en Jan hem flink op de hielen zaten. Het was spannend en het werd steeds spannender. Er moesten strategische keuzes gemaakt worden.

Spannend
Er waren veel onderdelen, maar door de laatste twee onderdelen zaten we allemaal op het puntje van onze stoel.
De finalisten moesten beesten tellen en onthouden hoeveel beesten er in een kist zaten. Vervolgens moesten ze met een soort vishengel zich goed concentreren om een hek te openen. Dit lukte boer Jan als eerste.We waren allemaal blij want Jan was aan de winnende hand, maar de boer moest terug… Hij had te weinig kisten geopend.
Do en Greg waren nog steeds aan het struggelen met de vishengel en dus was het uiteindelijk toch echt boer Jan die de finale wist te winnen. Boer Jan, die als laatste wegging bij de puzzel en ook nog een keer op een neer moest, wist als eerste de eindstreep te behalen. Yaaaas, wat een baas!!

Lieve boer Jan, wij vinden je een topper. Gefeliciteerd met de overwinning! Yay!!

https://www.instagram.com/p/Brn7mEiFeFY/

Beeld: Instagram @expeditierobinson_rtl, GIRLZ

LEES OOK: