Heb je al een account bij GIRLZ of CosmoGIRL!? Dan kun je met dit account ook hier inloggen!

Rihanna krijgt 100 miljoen van Nederland!
#News

Rihanna krijgt 100 miljoen van Nederland!

Geplaatst op 26 september 2018

Misschien heb jij het wel meegekregen. Rihanna stuurde een maand geleden een tweet naar premier Mark Rutte en Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag. De girl vroeg 100 miljoen om haar doel te supporten.

Ambassadrice

De zangeres vraagt natuurlijk niet zomaar om 100 miljoen. Rihanna is ambassadrice van de organisatie Global Partnership for Education. Dat is een organisatie die zich inzet voor o.a. conflicten, armoede en seksisme.

Doel

De tweet kwam heel plotseling. But, Rihanna heeft wel haar zin gekregen! Minister Kaag liet eerder weten dat ze Rihanna’s tweet kon waarderen en dat Nederland plannen heeft om te investeren in onderwijs in ontwikkelingslanden.

And guess what? Minister Kaag heeft inmiddels laten weten dat Rihanna de komende vijf jaar jaarlijks 20 miljoen euro voor de verbetering van onderwijs in ontwikkelingslanden krijgt. ‘Onderwijs is een van de prioriteiten van mijn beleid. Het biedt vrouwen en jongeren kansen op beter werk en een fatsoenlijk inkomen’, zegt de minister.

Beeld: BrunoPress, Giphy

Tell us what you think

Geef een reactie

Wanneer je anoniem reageert, verschijnt je profielfoto en profielnaam niet bij je reactie.

Geen reacties