black out tuesday racisme

Sluit je ogen niet voor racisme

Over de hele wereld doen mensen, bedrijven, merken en organisaties mee aan Black Out Tuesday. Ook wij delen uit solidariteit niks op onze Instagram vandaag. Wil je weten waarom?

Black Out Tuesday

Vandaag posten veel mensen een hele dag niks op hun Instagram vanwege #blackouttuesday. Deze hashtag is in het leven geroepen nadat vorige week George Floyd, een zwarte man, om het leven is gekomen door geweld van de politie. Een witte politieagent heeft minutenlang op zijn nek gezeten waardoor George Floyd niet kon ademen en uiteindelijk is overleden. Geweld van witte politieagenten tegen zwarte mensen is al veel langer een probleem, maar kwam deze week uitgebreid in het nieuws. ‘Als zwart persoon in Amerika heb je 2,5 keer zoveel kans om om te komen bij een confrontatie met de politie’, zegt journalist Carol Rock in een artikel van het Jeugdjournaal.

Politiegeweld en racisme

Helaas komen dit soort bizarre en racistische incidenten nog steeds veel voor en niet alleen in Amerika. Daarom zijn er al de hele week overal op de wereld een hoop protesten tegen politiegeweld en racisme. Zo waren er gisteren duizenden mensen samen op de Dam in Amsterdam om te protesteren en hun steun te uiten naar de actievoerders in de Verenigde Staten. ‘Cause black lives matter!

Wees lief voor elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen