Is het idee van de serie Stranger Things gestolen?

Er wordt gezegd dat The Duffer brothers hun a-ma-zing serie Stranger Things hebben gestolen van een andere boy… Say whut?

Film festival

Volgens The Hollywood Reporter klaagt filmmaker Charlie Kessler de broers aan. Hij heeft in 2014 tijdens het Tribeca Film Festival zijn idee voor een show verteld. Zijn serie was een sci-fi TV show die zich afspeelde op een afgelegen militaire basis. Ook claimt hij dat het script van zijn korte film Montauk hetzelfde is als de storyline van Stranger Things. Kesslers film gaat over een missing boy, een military base waar experimenten op kinderen worden uitgevoerd en een monster uit een andere dimensie dat lijkt op speelgoed… Whut, het klinkt echt hetzelfde!

5 days. #StrangerThings

A post shared by Stranger Things (@strangerthingstv) on

De broers zijn not impressed!

De Duffers lieten in een statement weten dat de claim nergens voor nodig is. ‘Hij had niets te maken met het maken en creëren van Stranger Things.’ De broers hebben Charlies film nooit gezien en hebben nooit een project met hem besproken. ‘Dit is gewoon een poging om iets te verdienen aan de creativiteit, succes en het harde werk van een ander.’ Nice boys!

Beeld: Brunopress, Instagram

[shoppable_snippet id=1f2b]

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind jij van de beschuldiging?

Gerelateerde artikelen