Rein van Duivenboden draait inmiddels alweer een aantal jaartjes mee in showbizzwereld, waardoor je vast al veel over hem te weten bent gekomen. Maar wist je de volgende tien dingen ook al?

Klein duimpje

Rein heeft tot zijn twaalfde geduimd. Hij had niets anders nodig, het liefst zat hij de hele dag met zijn duim in zijn mond. Cute!

Call me Troy Bolton

Rein maakt er geen geheim van: hij was vroeger een supergrote fan van High School Musical. En dan natuurlijk van Troy in het bijzonder. Rein zag hem zelfs zó als voorbeeld, dat hij zijn naam wilde veranderen in Troy. Hij vroeg aan zijn vrienden en familie of ze hem voortaan zo konden noemen. Hilarisch, right?

Bang voor water

Hij is niet bang voor ál het water, maar zwemmen in de zee of een meer probeert Rein altijd te voorkomen. Zolang hij zijn eigen voeten niet kan zien tijdens het zwemmen, weet hij niet hoe snel hij het water weer uit moet komen! Een echte goede reden hiervoor heeft hij niet, vast iets met vissen en zeewier.

Sneaky Rein

Rein heeft een keer een grap met zijn moeder uitgehaald. Hij wist dat hij een zonnebril als cadeautje zou krijgen als hij zou slagen voor zijn eindexamen. Hij wist óók dat zijn moeder die bril had verstopt in huis. Net voordat hij met zijn vrienden op vakantie ging, heeft hij de bril gevonden, stiekem meegenomen op vakantie en de hele week gedragen. Toen hij weer thuis was, heeft hij hem weer op dezelfde plek teruggelegd. Hij vond het zó grappig dat deze actie gelukt was, dat hij het toch maar verteld heeft aan zijn moeder. Die kon er gelukkig ook wel om lachen!

Hele jaar Kerstmis

Rein is gek op kerstversiering! In zijn huis staan rendieren, kerstmannen en hangen allemaal gezellige lampjes. Het liefst laat hij ook alles het hele jaar zo mooi versierd, lekker cosy.

Handdoek voor de spiegel

Toen Rein jong was, moest er élke nacht een handdoek voor de spiegel in zijn kamer gehangen worden. Hij had ooit in Huis Anubis gezien dat er een geest in een spiegel te zien was. Gelukkig is hij daar overheen gegroeid, haha.

Gouden keeltje

Dat Rein van zingen houdt, is natuurlijk niks nieuws. Maar wat veel mensen niet weten, is dat hij de hele dag door liedjes zingt, maar dan met een andere, funny songtekst die hij dan ter plekke bedenkt.

Judotalent, of toch niet?

Toen hij 8 jaar oud was, deed Rein aan judo. Het grappige was dat hij zelf eigenlijk niet zo goed was, maar toch bijna altijd won. Hij bleef net zo lang springen en ontwijken tot zijn tegenstander moe werd en struikelde of omviel na een klein duwtje van Rein. Dan noemen we nog eens een tactiek!

Lekker knus

Rein is een echte fan van gezelschapsspelletjes en zit vaak met familie of vrienden aan tafel om de hele avond bord- en kaartspelletjes te spelen. Het liefst wint hij, ook als hij daarvoor een klein beetje vals moet spelen…

In The Picture

Rein heeft een eigen documentaire. In juni 2019 is In The Picture uitgekomen. Je krijgt een bijzonder kijkje in het leven van Rein. Hij vertelt openhartig over hoe hij zich staande houdt in de Nederlandse showbizzwereld. Heel gaaf!

Tekst: Chrisje van Duivenboden

Beeld: Instagram @rvdofficial, Rein van Duivenboden

Lees ook: