Justin Bieber documentaire

12x celebrities die in het Guinness Book of World Records staan

Je vindt natuurlijk allerlei soorten records in het Guiness Book of World Records, maar wist je dat er ook flink wat celebrities hun naam in het boek mogen hebben schrijven? Wij hebben een aantal van hen voor je op een rijtje gezet, mét natuurlijk hun bijzondere prestaties!

#1 Justin Bieber

I Dunno Justin Bieber GIF - Find & Share on GIPHY

JB heeft niet één, maar zelfs drie wereldrecords op zijn naam staan! Hij was namelijk de eerste artiest die voor zijn achttiende drie albums in de top charts had staan. Daarnaast was hij ook de eerste die in de UK tegelijkertijd op nummer 1, 2 én 3 stond in de hitlijsten – hoe dan?! Ook heeft hij een wat minder leuke op zijn naam staan: Bieber is degene die de meest disliked video op YouTube heeft in de hele geschiedenis van het platfom… ouch!

#2 Taylor Swift

Taylor Swift Hair Flip GIF by MOODMAN - Find & Share on GIPHY

Ook dit muziekicoon heeft een wereldrecord op haar naam staan. In 2019 behaalde ze het wereldrecords meeste opbrengsten in een jaar door een vrouwelijke artiest met haar omzet van $185 miljoen van juni 2018 tot juni 2019. Daar verbrak ze wonderbaarlijk genoeg haar eigen record mee, namelijk $170 miljoen van 2015-2016.

#3 Ellen DeGeneres

Ellen Degeneres Shrug GIF - Find & Share on GIPHY

De welbekende Ellen DeGeneres heeft ook een plekje gekregen in het Guinness Book of World Records; ze is de televisieshow host die de meeste Twitter-volgers heeft. Dat record heeft ze al sinds 2016, dus wij zijn wel benieuwd of ze nog een keer verslagen gaat worden…

#4 Katy Perry

Katy Perry Queen GIF - Find & Share on GIPHY

Als we het dan toch over social media volgers hebben: ook Katy Perry heeft daar een mooi record voor behaald. En dat is er eentje die niemand meer van haar kan afpakken: ze was de eerste persoon in de geschiedenis die 100 miljoen volgers op Twitter behaalde. Dat was in juni 2017, ondertussen heeft ze mee dan 108 miljoen volgers, waardoor ze de meest gevolgde vrouw op het platform is en de derde meest gevolgde persoon na Barack Obama en Justin Bieber.

#5 Ed Sheeran

Ed Sheeran Snap GIF by The Voice - Find & Share on GIPHY

Ed Sheeran heeft ook een paar prachtige mijlpalen op zijn naam staan. Zo sleepte hij in 2019 twee wereldrecords in de wacht met zijn ‘Divide’ tour, namelijk die voor hoogste aanwezigheid en meeste opbrengsten voor een muziektour. Meer dan 8,8 miljoen fans betaalden om de artiest te zien op 255 verschillende data van maart 2017 tot augustus 2019 – wat?! Ook het album ‘Divide’ heeft een record verbroken: het is het snelstverkochte pop album door in een mannelijke artiest in de geschiedenis van de UK.

#6 Eminem

Eminem Does He Even Know Aging Does Exist GIF - Find & Share on GIPHY

Eminem heeft ook twee records op zijn naam staan: in mei 2020 werd hij verkozen tot de meest gelikte mannelijke muzikant op Facebook, met 86.4 miljoen fans. Maar het record wat hij al in 2013 behaalde is nog indrukwekkende, want zijn nummer ‘Rap God’ bevat de meeste woorden in een hit single; er zitten 1560 woorden in een nummer van net iets meer dan 6 minuten, wat ongeveer 4.28 woorden per seconde zijn – wow!

#7 Ariana Grande

Style Hair Flip GIF by Ariana Grande - Find & Share on GIPHY

Toen Ariana Grande haar hit ‘thank u, next’ in 2015 lanceerde, duurde het niet lang voor ze haar plekje in het boek mocht claimen: 11 dagen nadat het nummer op Spotify lanceerde was het 100 miljoen keer geluisterd! Ook kreeg ze in 2018 het record voor meest beluisterde vrouwelijke artiest op Spotify toegekend, met meer dan 3 miljard keer. Bizar, toch?!

#8 Shakira

The Voice Shakira GIF - Find & Share on GIPHY

De populaire Shakira heeft ook een aantal verschillende records weten te bemachtigen. Zo heeft haar Facebookpagina de meeste likes van alle muzikanten op de planeet en was ze daarmee de eerste persoon die op het platform 100 miljoen likes aantikte. Ook is ze de meeste gelikete vrouw op Facebook. Looks like hips don’t lie…

#9 Selena Gomez

Selena Gomez Hair Toss GIF - Find & Share on GIPHY

In september 2016 sleepte Selena haar wereldrecord binnen: nog geen 6 jaar na de lancering van Instagram was zij de eerste die 100 miljoen volgers op haar naam mocht zetten. In de vier jaar daarna heeft ze dat aantal nagenoeg verdubbeld en wordt ze nu door 192 miljoen accounts gevolgd. Ze zal echter niet de eerste worden die de 200 miljoen volgers heeft gehaald, want Ariana Grande en Cristiano Ronaldo zijn haar voor geweest.  

#10 BTS

Bts GIF by Spotify - Find & Share on GIPHY

Ook de jongens van BTS hebben een aantal World Records weten te veroveren: hun muziekvideo ‘Dynamite’ heeft drie records verbroken, onder andere voor meest bekeken video in de eerste 24 uur online. Ook hadden ze als snelste account 1 miljoen volgers op TikTok, namelijk binnen 3 uur en 31 minuten in september 2019.

#11 Beyoncé

Sassy Beyonce GIF - Find & Share on GIPHY

Natuurlijk heeft ook Queen B een wereldrecord mogen claimen: in 2016 versloeg zij Madonna door de titel ‘meest gewonnen awards op de VMA’s’ te innen. Ze won namelijk 26 van de awards sinds 2003, waarvan 6 (!) in 2016. Daarnaast heeft ze het record ‘meeste Grammy-nominaties voor een vrouwelijke artiest’ (in haar geval 70) op haar naam staan, waarvan ze er 24 won.

#12 Jennifer Lawrence

This Is Nuts Jennifer Lawrence GIF by The Academy Awards - Find & Share on GIPHY

Actrice Jennifer Lawrence heeft haar naam ook in het boek mogen opschrijven, zij heeft namelijk het record ‘meest verdienende vrouwelijke actiefilmster’ verbroken na haar succes in The Hunger Games en de X-men franchise.

Lees ook:

Beeld: GIPHY, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ray
    Ray
    Reactie: Uhm Madonna?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen