beschuldigd plagiaat stars singers

Singers die beschuldigd zijn van plagiaat!

We hebben het vast allemaal al weleens gehad: je luistert een song en het lijkt alsof je de melodie eerder hebt gehoord. Dat kan wel kloppen! Een aantal van de meest famous singers zijn hier weleens voor aangeklaagd.

Demi Lovato, Disney en Idina Menzel aangeklaagd voor megahit Let It Go

We kennen deze amazing song allemaal wel, maar de Chileense zanger Jaime Ciero kent de track nog een stuk beter! Volgens hem is het nummer Let It Go na-geaapt van zijn song Volar. Zijn nummer is Spaanstalig, maar er zijn zeker een hoop overeenkomsten te horen tussen de twee tracks. Jaime klaagt momenteel Disney, Demi Lovato en Idina Menzel aan. Als Jaime de rechtszaak wint, kan hij een deel van de opbrengsten van de film, het album en de reclame krijgen. En dat is veel geld! Oordeel zelf maar of hij daar recht op heeft:

Ed Sheeran door songwriters aangeklaagd voor Photograph

Matt Cardle won in 2010 de Britse versie van X-Factor. Twee songwriters schreven het nummer Amazing voor Matt en diezelfde songwriters stapten afgelopen zomer naar de rechter om Ed aan te klagen voor zijn hit Photograph. De song lijkt qua zang en muziek erg veel op Amazing en Ed verloor de zaak dan ook. Hoeveel hij precies heeft betaald is niet bekend, maar er werd een bedrag van bijna 19 miljoen (!) euro geclaimd. Check de overeenkomsten:

Pharrell Williams en Robin Thicke aangeklaagd voor Blurred Lines

Over verloren rechtszaken gesproken… Dit was een flinke misser voor zangers Pharell Williams en Robin Thicke en hun wereldhit Blurred Lines. De song van de twee boys leek volgens de kinderen van de inmiddels overleden Marvin Gaye teveel op Marvins hit Got To Give Up. De rechter was het met hen eens en legde de twee zangers een boete van bijna zeven miljoen euro op. Wow… Dat is niet niks! Listen for yourself:

Justin Bieber beschuldigd van plagiaat voor Sorry

Jup… Zelfs onze fave boy heeft weleens een rechtszaak aan zijn broek hangen… Justin werd in 2016 aangeklaagd voor zijn hit Sorry. Volgens zangeres White Hinterland zou de beginmelodie van Sorry gekopieerd zijn van haar nummer Ring The Bell. Gelukkig voor Biebs hoefde hij niets te betalen. Waarschijnlijk was een Meet & Greet voor White al genoeg om Justin te vergeven!

Beeld: YouTube, BrunoPress.

Leuke outfit nodig?

[shoppable_snippet id=1bd7]

LEES OOK:

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snap jij dat deze stars zijn aangeklaagd?

Gerelateerde artikelen