Charli XCX dropte vandaag een supercoole mixtape genaamd Pop2. Hierop staan songs met toffe artiesten zoals Carly Rae Jepsen, Tove Lo en ! Maar ze heeft ook nummer met wat minder bekende singers. Ken je ALMA, CupcakKe en Kim Petras al?

ALMA

Op haar zeventiende deed ALMA auditie voor de Finse Idols. Ze was zo goed dat ze de liveshows haalde, maar uiteindelijk eindigde op de vijfde plek. Ze liet zich hier nier door tegenhouden, want drie jaar later bracht ze haar EP Dye My Hair uit. De girl heeft een song met DJ Martin Solveig en nu ook met Charli!

CupcakKe

Tijdens haar jeugd had rapper CupcakKe het niet makkelijk. Ze werd opgevoed door haar alleenstaande moeder en leefde zelfs een tijdje in een daklozenopvang. Toen ze dertien was, begon ze met rappen door iemand die ze van de kerk kende. Dat zou je niet zeggen als je naar haar tracks luistert, want die zitten vol met scheldwoorden. Oeps…

Kim Petras

In 2006 haalde Kim het nieuws, omdat ze op haar twaalfde al begon met een hormoonbehandeling voor haar transitie. Vanaf haar geboorte voelde ze zich al een vrouw. Haar eerste song kwam uit in 2008, maar deze staan niet op Spotify. Dit jaar bracht ze al zes nummers uit, waarvan één met Charli!

Luister hieronder Charli XCX’s Pop2!

LEES OOK:

Beeld: Brunopress, YouTube, Spotify.

Net zo classy als Charli?