De sterren zijn ook gewone mensen. Hun fobieën en angsten bewijzen dat. Hottie Justin Bieber is bijvoorbeeld super scared  in kleine ruimtes en liften. Als de boy hierin terechtkomt, is een paniekaanval gegarandeerd. Heftig! Check hier ook andere celebs die claustrofobisch zijn, net als Justin.

 

  1. Paris Hilton

Meh Paris Hilton GIF - Find & Share on GIPHY

Paris merkte pas dat ze claustrofobie had toen ze in 2007 werd gearresteerd voor rijden onder invloed van alcohol. Ai! Terwijl de girl vastzat (voor maar liefst 47 dagen!) kreeg ze paniekaanvallen en wist ze zeker dat ze claustrofobisch was.

Paris vertelt: ‘In het begin had ik het heel moeilijk, want mijn cel was superklein. Er stond dan ook weinig in: een simpel bed, een toilet en een bureau. That’s it!
Je snapt dan wel dat ik me snel verveelde en het gevoel dat ik geen kant op kon, was heel sterk.

Wat ik nu in ieder geval met zekerheid kan zeggen, is dat ik never ever meer dronken achter het stuur ga zitten. Ik heb mijn lesje wel geleerd!’

We get that, Paris!

 

  1. Justin Bieber

Happy Justin Bieber GIF - Find & Share on GIPHY

Justin zul je niet zo snel meer in een lift zien. De boy heeft namelijk erge last van claustrofobie als hij in een lift stapt!

Hoe dit komt? Toen Justin nog heel jong was, heeft zijn neefje hem een keer opgesloten in een speelgoeddoos, waardoor de boy bang is geworden voor kleine ruimtes. Scary!
Ook heeft de zanger in 2012 een keer vastgezeten in een overvolle lift. Hoewel het maar 25 minuten duurde voordat ze gered werden, voelde dit voor Justin als drie uur!

Overdrijven is ook een vak, babe…

 

  1. Niall Horan

Niall Horan GIF - Find & Share on GIPHY

One Direction cutie Niall lijdt al sinds hij heel jong is aan claustrofobie. Nu hij beroemd is, is het veel erger geworden.

Drie jaar geleden waren de boys van One Direction in Italië voor de Where We Are Tour. Op een gegeven moment zat Niall in zijn hotel vast in de lift met maar liefst acht andere mensen. De boy kreeg een paniekaanval en dat snappen we heel goed.

Na deze creepy gebeurtenis was Niall ervan overtuigd dat ‘ie meer moest weten over claustrofobie en de boy is het gaan uitzoeken. Niall vertelt: ‘Ik las er zeker drie boeken per week over, want ik wilde gewoon echt van dit probleem af. Door deze boeken heb ik geleerd hoe ik het beste rustig kan blijven als er veel mensen om me heen staan.’

Wij zijn trots op Niall dat hij zo zijn best heeft gedaan!

 

  1. Leonardo DiCaprio

Rhyming Leonardo Dicaprio GIF - Find & Share on GIPHY

Leonardo heeft in veel films gespeeld waarin hij te maken kreeg met zijn fobie. Zo speelt Leo in de film J. Edgar een beruchte directeur van de FBI Edgar Hoover. Hiervoor moest de acteur een hele transformatie ondergaan. Hij kreeg zoveel make-up dat het voelde alsof zijn gezicht was opgesloten.

Ook moest hij een stuk dikker lijken, dus droeg hij ‘dik maak stukken’ onder zijn kleding. Claustrofobisch dus!

Leonardo vertelt: ‘Voor deze film had ik ontzettend veel make-up op mijn gezicht, zodat ik er compleet anders uitzag. Daar kon ik heel panisch van worden, van al die lagen make-up die ik droeg. En ook van het pak dat ik moest dragen. Het duurde lang voordat ik klaar was en de set op kon. We waren ’s ochtends om negen uur aanwezig, de make-up kregen we pas rond vijf uur ’s middags op ons gezicht en dan draaiden we tot middernacht.
Wat een dag! Oh, enneh het duurde vervolgens wel twee tot drie uur voor die make-up er eindelijk af was… Het was echt een hel!’

Klinkt inderdaad beangstigend, Leo!

 

Ben jij ook claustrofobisch?