maroon 5

Fan van BTS? Check deze K-pop groups!

BTS doet het hartstikke goed. Ze waren te gast bij Ellen, gaven een knallend optreden bij de American Music Awards en hun nieuwe album Love Yourself debuteerde op nummer zeven in de Billboard 200. Bovendien werd er gisteren aangekondigd dat de boys in freakin’ New York op mogen treden! Maarreh, er zijn nog veel meer coole K-pop groepen… Check ze hier.

Big Bang

Believe it or not, maar deze groep bestaat al elf jaar! T.O.P, Taeyang, G-Dragon, Daesung en Seungri  vormen samen Big Bang. In 2011 sleepten ze nog de Best Worldwide Act binnen op de MTV EMAs. Big Bang heeft dit jaar helaas nog geen nieuwe muziek uitgebracht, maar ze zijn nu wel aan het touren in Japan.

Twice

Naast boy groups, heb je natuurlijk ook girl groups. Twice telt maar liefst negen leden: Nayeon, Jeongyeon, Momo, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung en Tzuyu. Wow! De girl group kwam samen door de reality show Sixteen. Hun eerste album Twicetagram is net een maandje uit. Likey is de eerste single van deze plaat!

SHINee

De members van SHINee zijn Onew, Jonghyun, Key, Minho en Taemin. Ook deze boys zijn al eventjes bezig. Volgend jaar vieren ze hun tienjarige bestaan. In totaal hebben ze al tien albums. In het Koreaans en Japans! De groep staat bekend om hun liveoptredens met de beste vocals en strakke moves.

Black Pink

Black Pink bestaat nog maar een jaartje, maar de girl group heeft nu al een nummer één hit te pakken in Zuid-Korea. Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa deden dit met hun single Whistle. De videoclip van hun laatste song As If It’s Your Last werd binnen de eerste zeventien uur meer dan elf miljoen keer bekeken. Amazing!

EXO

Last but not least: EXO! Net zoals Twice bestaat deze boy group uit negen leden: Xiumin, Suho, Lay, Baekhyun, Chen, Chanyeol, D.O., Kai en Sehun. De boys begonnen in twee groepen: EXO-K en Exo-M. De ene groep zong in het Koreaans en de andere in het Mandarijn. Zo konden ze in Zuid-Korea en China optreden. Is dat niet slim bedacht? Hun vierde album The War kwam in juli uit.

LEES OOK:

Beeld: Brunopress, YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we jouw fave group vergeten? Laat het ons weten!

 • sugatrashue
  charlene esser
  Reactie: kard, red velvet en meer
  Beantwoorden
 • _roweena942
  Roweena 942
  Reactie: Got7 en BAP zijn ook superleuk
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen