De negentienjarige singer-songwriter Ruben Annink is al jaren bezig met music. Je kent hem misschien wel van zijn song met Ali B, Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn. Hij deed ook als klein jochie mee aan The Voice Kids. Super cute, right? Hij is momenteel ook druk met het maken van muziek! Twee weken geleden bracht Ruben zijn EP Goed uit. Maar hoe Goed kennen wij Ruben eigenlijk? Time to get to know the boy!

We herinneren je cute auditie bij The Voice Kids nog wel. Als je weer aan een talentenjacht mee zou doen, zou dat dan The Voice of Holland zijn, of een andere show?

‘Dan zou ik sowieso aan TVOH meedoen. Dat is op dit moment wel dé talentenjacht van Nederland en er kijken heel veel people naar.’

Aw, wat een leuke auditie zeg! Je zingt in TVK, -maar ook normaal gesproken,- Nederlandstalige muziek. Luister je daar ook graag naar, of liever naar Engelstalige songs?

‘Ik denk toch liever naar Engelse muziek. Dat vind ik chiller om naar te luisteren. Maar naarmate het weekend dichterbij komt, wordt er in mijn omgeving steeds meer Nederlandse muziek gedraaid.

Haha. In het weekend Nederlandse muziek dus… Jij zal wel van een feestje houden! Ben je meer een rustige guy of een feestbeest?

‘Doordeweeks ben ik erg rustig, zelfs niet vooruit te branden! Maar in het weekend ben ik echt niet vies van een party. Dan ben ik vaak met mijn vrienden en verander ik van een rustige gozer naar een échte party animal.’

Gezellig, toch? Je bent graag met vrienden, maar je schrijft ook songs over familie. Ben je meer een familiemens of ben je liever met je friends?

‘Een van de songs op mijn EP gaat over mijn zusje, inderdaad. Die song gaat over het feit dat mijn zusje en ik elkaar vaak niet uit kunnen staan, maar dat we wel veel van elkaar houden. Ik ben wel een familiemens, maar op bijvoorbeeld feestdagen ben ik graag met vrienden. Ik probeer mijn aandacht vaak te verdelen. Overdag met de fam, ‘s avonds met friends.’

Okay, okay! Even terug naar je EP. Je songs zijn erg gevoelig, ben je dat zelf ook, of juist niet?

‘Het valt eigenlijk wel mee. Muziek is echt mijn uitlaatklep; ik schrijf en zing de dingen die ik eigenlijk nooit doe of zeg. Gevoel opschrijven vind ik heel erg mooi, alleen ik ben niet zo goed in het uiten ervan.’

Haha! Je doet er in ieder geval wel iets mee, Ruben! Wil je gevoelige songs blijven maken of komen er ook uptempo-songs aan?

Ik heb de afgelopen maanden bewust wat gevoelige songs gemaakt. Het zijn koude wintermaanden en dan zijn mijn nummers geschikt om te luisteren terwijl je op de bank chillt bijvoorbeeld. Ik ben zeker van plan om de komende maanden ook wat uptempo-songs te maken. Vrolijkere muziek komt er dus zeker ook nog aan!’

ruben

Vet! En als je een nieuw album of EP uitbrengt in de toekomst, wil je daar dan voor samenwerken met andere artiesten, of liever in je eentje?

‘Ik wil wel samenwerken met andere artiesten, maar ik denk dat mijn volgende project eerst nog solo wordt. Ik wil mensen laten zien wie ik ben en dat lukt het best als ik mijn eigen muziek laat horen. Dus ik denk dat er eerst nog een soloalbum aankomt. Jullie gaan het zien!’

We’ll see more!

We zijn benieuwd naar wat je in de toekomst nog laat zien, Ruben! Momenteel zijn de 100% NL Awards aan de gang. Ruben is genomineerd voor ‘Talent van het Jaar’ en we hopen voor hem dat hij wint!

Beeld: Instagram (@rubenannink), Spotify, YouTube, BrunoPress.

Houd je ook van stoere kleding net als Ruben?

Shop hier!

LEES OOK: