series

Series based on books

Kijk jij graag een serie of lees je toch liever toch een boek? No worries! Heel veel series zijn eigenlijk gebaseerd op boeken. Daarin wordt vaak veel meer behandeld dan in een serie. Perfect als je niet genoeg kan krijgen van je fave serie!

13 Reasons Why

In 2007 kwam het Young Adult-boek 13 Reasons Why uit. Pas tien jaar later maakte Netflix er een serie van! In het boek speelt social media helemaal geen rol, omdat Facebook en Twitter nog niet populair waren. Ook zijn Clay en Hannah helemaal geen friends.

A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events is een kinderboekenserie van dertien delen. Het allereerste deel kwam uit in 1999 en het laatste deel in 2006. De Netflix-serie gaat over de eerste vier boeken. Het grootste verschil tussen de twee heeft met de ouders van de Baudelaire kids te maken.

Riverdale

Terwijl de meesten Riverdale kennen als serie, waren de comics er veel eerder! De eerste Archie Comics gingen over superhelden. Archie, Jughead en Betty kwamen pas voor in nummer tweeëntwintig. In de comics was Miss Grundy niet een jonge, maar een hele oude vrouw! Of course had Archie ook geen affaire met de lerares.

Pretty Little Liars

In case you didn’t know: ook Pretty Little Liars is gebaseerd op een boekenserie. In totaal zijn er zestien boeken, dus daar ben je dus wel even zoet mee. Alhoewel er zeven seizoenen zijn gemaakt, zitten er veel verschillen tussen de serie en de boeken. Wist je bijvoorbeeld dat Mona doodgaat en Ezra en Aria maar heel even een relatie hebben?

The 100

En ja, zelfs The 100 is oorspronkelijk also een boek. Al voordat het boek uit was, waren er plannen voor een serie. Ben je fan van Finn, Raven, Murphy, Jasper en Monty? Bad news… In de boeken komen deze personages namelijk niet voor.

LEES OOK:

Beeld: Netflix, Giphy.

Netflix-outfit nodig?

[shoppable_snippet id=1a43]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je fave serie?

Gerelateerde artikelen