Veel zangers schrijven hun eigen songs, maar soms wordt een smashing hit geschreven door een collega. Wist jij dat deze nummers door een andere artiest waren geschreven?

Little Things – One Direction

Geschreven door: Ed Sheeran

Toen Ed 17 was had hij deze song samen met één van z’n friends geschreven. Harry en Ed waren vrienden geworden en Ed wilde heel graag samenwerken met de boys. Het was een hele andere sound dan wat we van de jongens gewend waren, maar het is een beautiful song!

Ed heeft zelf ook dit nummer een keer gezongen tijdens een optreden in 2012. Check het hier:

Diamonds – Rihanna

Geschreven door: Sia

Sia had de lyrics voor dit nummer in minder dan een kwartier geschreven. Wow! Er was twijfel of Rihanna de song wel leuk vond, maar gelukkig vond ze het ge-wel-dig! Ze speelde het nummer maar liefst zeven keer achter elkaar af.

En hier is Sia’s versie. Welke vind jij beter?

Party in the U.S.A. – Miley Cyrus

Geschreven door: Jessie J

Het nummer was eigenlijk geschreven voor Jessie J zelf, maar ze vond dat het niet haar sound. De track kwam bij Miley terecht. Jessie J en de producers hadden de song nog wel een beetje aangepast zodat het perfect bij Miley paste.

Ook Jessie heeft dit nummer live gezongen tijdens een concert.

Black Widow – Iggy Azalea ft. Rita Ora

Geschreven door: Katy Perry

Het was eigenlijk de bedoeling dat Katy dit nummer opnam voor haar album Prism. Maar de song was pas af toen het album al uitgebracht was! Katy stuurde het nummer naar Iggy die vervolgens Rita inschakelde vanwege haar powerfull voice.

Love Yourself – Justin Bieber

Geschrevend door: Ed Sheeran

Ed wist nog niet precies wie dit nummer zou zingen, maar hij was er wel zeker van dat hij het zelf niet zou uitbrengen. Hij dacht eerst aan Rihanna, maar het kwam uiteindelijk bij Justin terecht. Origineel was de tekst: baby you should go and f*ck yourself. Gelukkig heeft Justin hem een beetje aangepast.

En natuurlijk heeft Ed dit nummer ook met ons gedeeld. Check het hier!

LEES OOK:

Beeld: YouTube, Brunopress, Heavy.com