standaard-boos-kijken

5 dingen die je herkent als je standaard boos kijkt

Heb jij – ongeacht wat je dat – standaard een wat bozere, serieuzere blik op je gezicht? Jup, we hebben het over de resting bitch face… Voel jij je aangesproken? Dan ga je dit sowieso herkennen!

1. Iedereen denkt altijd dat je chagrijnig bent

Het maakt niet uit waar je bent of wat je aan het doen bent, mensen gaan er vaak vanuit dat je chagrijnig bent als je niet lacht. Maar vaak word je juist chagrijnig als mensen je vragen of je chagrijnig bent! Jij kan er immers ook niks aan doen dat je boos en serieus kijkt als je niet breeduit aan het lachen bent, right?

2. “Heb je het wel naar je zin?”

Dit is waarschijnlijk een van de vragen die jou het meest wordt gesteld. Zeker wanneer je een avondje uit bent zijn er altijd vreemden die naar je toe komen om te vragen of je je wel vermaakt. Je vrienden en vriendinnen weten immers dat je vaak onbedoeld boos kijkt zonder dat er iets aan de hand is, maar dat weet natuurlijk lang niet iedereen… annoying!

3. Je komt soms ongeïnteresseerd over

Niet alleen denken mensen vaak dat je het niet naar je zin hebt, ook lijk je soms wat ongeïnteresseerd over te komen. Zeker wanneer je mensen net ontmoet en je van jezelf niet mega outgoing bent, kunnen mensen soms denken dat je niet in ze geïnteresseerd bent en kan je soms zelfs een beetje arrogant overkomen. Zelfs als dat totaal niet de bedoeling is! Damn you, resting bitch face…

4. Soms komt het heel handig uit

Heb je even geen zin om nieuwe mensen te leren kennen of om met anderen te praten? Dan kan je resting bitch face nog best goed van pas komen… Hierdoor kan je je iets makkelijker afsluiten wanneer jij behoefte hebt aan je terugtrekken in je bubbel. Let er alleen wel op dat je niet gemeen overkomt, want dat is natuurlijk ook niet de bedoeling!

5. “Je bent veel aardiger dan ik dacht!”

Ook deze opmerking heb jij waarschijnlijk regelmatig gehoord. Vaak wanneer je mensen wat beter leert kennen, krijg je deze opmerking van hen. Je bent immers (meestal) niet zo boos of gemeen als je in eerste instantie overkomt. Sterker nog, eigenlijk ben je hartstikke aardig! Mensen moeten alleen even door jouw serieuze look heen prikken om dat te kunnen zien. Maar dan blijf je wel vaak met echte, oprechte connecties over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen